Conducătorii auto care au mașini mai vechi de opt ani sunt vizați de un program stabilit de către autorități și care debutează începând cu luna februarie 2022.
Toți cei care au mașini mai vechi de opt ani se încadrează în acest program al cărui buget a crescut semnificativ în comparație cu alți ani.

Ce trebuie să facă șoferii cu mașini mai vechi de opt ani

Ministrul Mediului a făcut precizări importante cu privire la Programul Rabla pentru autoturisme în 2022. Conform estimărilor, programul ar trebui să înceapă de la 1 februarie 2022, iar până atunci se va lucra la analiza lui.

Pentru anul următor, bugetul pentru Rabla Clasic a crescut cu 50%, în timp ce bugetul pentru mașinile electrice s-a triplat. Acest program își propune să-i încurajeze pe români să-și cumpere o mașină nouă.

VEZI ȘI 👉  Zodia care se va umple de bani pe finalul anului 2023. Nativii vor avea parte de câștiguri uriașe

„Am triplat bugetul la mașini electrice și am crescut cu peste 50% bugetul la Rabla

Clasic. Acest lucru înseamnă scoaterea a peste 80.000 de mașini mai vechi de 8 ani din circulație”, a precizat Tanczos Barna.

Într-o intervenție la Antena 3, oficialul al transmis că ministerul pe care îl conduce, respectiv Ministerul Mediului, lucrează la eficientizarea programului Rabla Clasic și Rabla Plus și că se află în discuții cu producătorii și importatorii de mașini.
Se urmărește identificarea unor soluții mai eficiente pentru 2022, și se iau în calcul tichetele multiple.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *