Alerta alimentara! Metro Cash & Carry Romania retrage de pe piata un sortiment de pulpe de pui cu spate, dupa ce a constatat ca prezinta Salmonella, potrivit ANSVSA.

„Va informam ca Metro Cash & Carry Romania a initiat retragerea de la comercializare si de la clienti a

articolului Pulpe superioare cu spate. Motivul rechemarii: prezenta Salmonella Enteritidis”, a transmis, luni, ANSVSA.

Datele de identificare ale sortimentului sunt: ”Denumire articol: Pulpe pui superioare cu spate, congelate / Producator SUPERDROB SA Cod de bare: 5903368004770 Lot/Data expirare: 11121/20.10.2022”.

Cumparatorii sunt sfatuiti sa nu consume pulpele si sa le returneze in magazinele Metro Cash & Carry Romania SRL pana in 11.12.2021. Acestia vor primi inapoi contravaloarea produselor.

Pulpele de pui cu spate au fost distribuite in 19 magazine Metro din tara. Lotul de pulpe de pui fusese importat din Polonia, iar vestea vine la cateva zile dupa ce si un lot de pipote de pui a fost retras din acelasi motiv. Este vorba despre aproximativ o tona de carne de pui deja vanduta, contaminata cu Salmonella.

Citeste si articolul : Alerta Alimentara in Romania! Carne de pasare infestata cu Salmonella. Zeci de tone de produse contaminate au fost retrase
Astfel, ANSVSA a retras carnea care nu a fost inca vanduta si a aplicat mai multe amenzi in valoare de 10.000 de lei fiecarui magazin care nu a notificat la timp autoritatile despre aceasta problema si nici nu a retras de la vanzare intreaga cantitate.

In ultima perioada, peste 100 de tone de carne contaminata cu Salmonella au fost gasite in mai multe magazine din tara noastra.

Carnea a fost retrasa de la vanzare. Infectia poate provoca toxiinfectii alimentare foarte grave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *