Raed Arafat anunţă că urmează să fie făcută o modificare a deciziei CNSU privind perioada de carantinare. Este posibil ca românii care nu s-au vaccinat să stea mai mult în carantină dacă intră în contact cu un om infectat.

Nevaccinaţii vor sta mai mult în carantină. Şeful DSU a anunţat că perioada de carantinare va fi diferită pentru persoanele vaccinate.

Nevaccinaţii vor sta mai mult în carantină

Persoanele care nu sunt vaccinate împotriva coronavirusului vor sta mai mult în carantină decât cei vaccinaţi, dacă intră în contact cu o persoană infectată.

„Urmează să se facă o modificare la decizia CNSU pe perioada de carantinare. Azi sau mâine vom modifica decizia CNSU. E posibil să fie carantinare diferită pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală. Ideea e să mergem pe o reducere a carantinării pentru persoanele vaccinate”, a declarat Raed Arafat.

VEZI ȘI 👉  Rusia amenință Finlanda și Suedia cu „repercusiuni militare grave” 

Specialiştii anunţă noi restricții și măsuri care se vor aplica în contextul valului 5 al pandemiei de Covid-19. CNSU propune Guvernului introducerea obligativităţii de a purta măști chirurgicale sau FFP2, astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice închise și deschise. Restricţiile ar urma să intre în vigoare dacă incidența trece de 1/1000 de locuitori.

Numărul cazurilor noi creşte alarmant cu fiecare bilanţ, iar tulpina Omicron este deja majoritară în spitale, chiar dacă statisticile nu ţin pasul.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 5 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 4.893 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 30 decese, dintre care 6 anterioare.  În total, până astăzi, 5 ianuarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.821.849 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 12.021 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.749.204 pacienți au fost declarați vindecați.

VEZI ȘI 👉  Cum arată casa lui Ionuț Dolănescu din America. E gard în gard cu parcul Walt Disney

Până astăzi, 58.896 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 04.01.2022 (10:00) – 05.01.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 30 de decese.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 2.259, cu 56 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI  sunt internate 409 persoane, cu 19 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 409 de pacienți internați la ATI, 34 au certificat care atestă vaccinarea. Din totalul pacienților internați, 88 sunt minori, 82 fiind internați în secții, cu 10 mai mult decât în ziua anterioară și 6 la ATI, cu unul mai puțin decât în ziua anterioară.

VEZI ȘI 👉  Dana Budeanu chiar se mărită. Din nou. Unde, când, cum și cu câți invitați, ce detalii se cunosc până acum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *