Majoritatea persoanelor care nu au absolvit cursurile unei facultăți consideră că nu pot găsi joburi care se plătesc cu sume mari de bani din cauza lipsei unor cunoștințe specializate. Totuși, există câteva joburi pe piața muncii din România care oferă salarii atractive fără a avea studii superioare. Iată care este cel mai bine plătit loc de muncă care nu necesită facultate.

Pentru mulți români, un job care aduce un salariu mare este asociat în cele mai multe cazuri cu muncă solicitantă, timp liber puțin și absolvirea unei facultăți.Astfel, unele dintre cele mai bune exemple în viziunea românilor ar fi salariile managerilor, CEO-urilor, doctorilor, procurorilor sau parlamentarilor.

În realitate, pe piața muncii din România există anumite locuri de muncă ce nu necesită pregătirea și timpul menționate mai sus, dar care reușesc să aducă în portofelul angajatului salarii de peste 10.000 de lei. Cu toate acestea, job-ul nu este unul simplu și necesită pregătire în domeniu, răbdare și pricepere.Iată ce serviciu din România îți aduce 10.000 de lei lunar fără a fi nevoie de studii superioare.

Care este jobul plătit bine care nu necesită facultate

În cadrul oricărui loc de muncă, priceperea, experiența și dedicarea reprezintă cele mai mari atuuri pe care le poate avea un angajat, iar aceste lucruri se reflectă, în cele mai multe cazuri, în salariul oferit de angajator.Pe lângă toate acestea, persoana care muncește trebuie să dea dovadă de loialitate pentru organizația în cauză și să își arate determinarea pentru locul de muncă.

VEZI ȘI 👉  Revin restricțiile în România?! Avocatul Gheorghe Piperea: Nu sunt deloc optimist

Unul dintre cele mai bine plătite locuri de muncă din România care nu necesită facultate, este reprezentat de meseria de somelier.Descrierea jobului constă într-o persoană responsabilă cu administrarea, servirea și îngrijirea procesului de fabricație a vinurilor.

O persoană care dorește să profeseze în acest domeniu este nevoită să aibă multă experiență și să cunoască toate detaliile unui vin. Trebuie să știe să miroasă, să guste, să deosebească, să recomande aceste băuturi alcoolice și, cel mai important, să știe să prezinte potențialilor clienți sticle de vin a căror prețuri se învârt în jurul unor sume fabuloase.

Experiență și studii necesare

Chiar dacă la prima vederea poate părea improbabil ca un job care nu necesită studii superioare să poată oferi un salariu foarte mare, acest lucru este posibil pentru persoanele care lucrează ca somelier. Cu toate că facultatea nu necesită o obligație în acest domeniu, anumite cursuri de specialitate sunt mai mult decât necesare pentru a profesa ca somelier.

Aceste cursuri despre istoria și degustarea vinurilor sunt obligatorii pentru o persoană care are un asemenea job. Chiar dacă în 90% din cazuri aceste cursuri necesită o plată, de multe ori prețul nu este exagerat și reprezintă o adevărată investiție pentru un salariu mai mult decât bun.

VEZI ȘI 👉  Bula se duce la spovedit….

Pe lângă acestea, un alt atuu extraordinar de important este experiența. Pentru a te putea bucura de un salariu ce poate depăși lejer suma de 10.000 de lei, ai nevoie să dovedești faptul că, în trecut, ai mai lucrat în acest domeniu sau în altele asemănătoare. Simpla muncă nu este totuși de ajuns, așa că prezentarea unei dovezi ce atestă o funcție importantă în domeniul unui restaurant de prestigiu, de exemplu, așa cum este cea de chef-bucătar sau sous-chef, reprezintă rețeta perfectă pentru a câștiga repede această sumă fabuloasă de bani.

„Salariile pentru astfel de poziții pot varia în funcție de experiența și cunoștințele acumulate de-a lungul carierei. Spre exemplu, în cazul celor care lucrează pe poziția de somelier, contează și prestigiul restaurantului. În funcție de acest aspect, un somelier poate depăși un salariu de 10.000 de lei net pe lună”, a declarat șefa departamentului de marketing din cadrul eJobs, Raluca Dumitra.

Alte joburi foarte bine plătite

Meseria de somelier nu reprezintă singura modalitate de a te bucura de un salariu mai mult decât bun fără a avea studii superioare. Pe piața muncii din România există și alte locuri de muncă care oferă sume mari de bani pentru angajații fără facultate, însă și acestea necesită pricepere, experiență și în unele cazuri, anumite cursuri de specializare. Iată ce alte locuri de muncă din România nu necesită absolvirea unei facultăți dar aduc un venit bun, conform thestudent.ro:

VEZI ȘI 👉  Ce Pensii Vor Crește Cu Peste 100%. Marius Budăi A Explicat Care Sunt Pensionarii Ce Vor Primi Această Majorare

Meseria de bucătar aduce un salariu foarte bun dacă persoana angajată ține pasul cu preferințele clienților și reușește să iasă din zona sa de confort. Cei mai bine plătiți angajați în acest domeniu sunt specializați pe o anumită zonă precum dulciuri, fructe de mare sau supe.

Asemenea bucătăriei, meseria de hair-stylist nu va muri niciodată deoarece oamenii își doresc să rămână constant frumoși și aranjați, iar diferitele evenimente la care participă îi face pe potențialii clienți să viziteze des saloanele de înfrumusețare. Un tuns și un aranjat de calitate poate să adepășească suma de 100 de lei, în funcție de localizarea, calitatea și prestigiul salonului.

Meseria de crupier nu necesită studii superioare, însă cei ce lucrează în acest domeniu trebuie să dea dovadă de o minte ageră, reacții rapide, răbdare și stăpânirea perfcetă a operațiilor de matematică. Salariul de crupier trece cu ușurință de pragul de 2.500 de lei și crește pe măsura evoluției.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *