Directorul general al companiei Pfizer, Albert Bourla, a anunțat luni, la postul de televiziune american CNBC, că un vaccin care să ofere o protecție mai bună în fața noii variantei Omicron a COVID, mult mai contagioasă, va fi gata în martie, iar compania a început deja să producă doze.
CEO Pfizer a menționat că vaccinul va viza și celelalte variante COVID aflate în circulație, însă a precizat că încă nu este clar dacă este necesar sau nu un vaccin adaptat pentru Omicron, sau cum va fi administrat. Chiar și așa, Pfizer va avea unele doze deja pregătite, deoarece sunt țări care îl doresc cât mai curând posibil.

VEZI ȘI 👉  Un barbat se apropie de o femeie frumoasa in supermarket si ii sopteste la ureche: “Mi-am pierdut sotia aici in supermarket. Poti sa stai de vorba cu mine cateva minute?”Femeia il intreaba:


Speranța este că vom obține un vaccin care va oferi o protecție mult mai bună, în special împotriva infectărilor, pentru că protecția împotriva spitalizărilor și a formelor severe este rezonabil de bună în acest moment, cu vaccinurile actuale, atât timp cât aveți toate cele trei doze făcute. CEO Pfizer, Albert Bourla: Potrivit unui studiu făcut public de Agenția de Siguranță Sanitară din Marea Britanie, vaccinurile Pfizer și Moderna sunt eficiente doar 10% împotriva infectărilor simptomatice cu varianta Omicron, la 20 de săptămâni de la a doua doză. În schimb, cea de-a treia doză este eficientă cu până la 75% în prevenirea infecției simptomatice. Consilierul medical șef al Casei Albe, dr. Anthony Fauci, a declarat în decembrie că nu este nevoie de rapel specific pentru Omicron, deoarece actualele vaccinuri funcționează bine împotriva variantei. Pfizer nu este singura care a anunțat că produce un vaccin special dedicat combaterii Omicron. Tot luni, directorul Moderna, Stephane Bancel, a anunțat că compania sa farmaceutică lucrează la un booster anti-Omicron care să fie disponibil în toamnă.

VEZI ȘI 👉  Ciobanul Ion o cere de sotie pe Maria, Maria îi răspunde:– Ioane, nu mă pot însura cu tine numai dacă ai barbatia de 30 de cm si 1000 de oi.– Apoi dacă îi asa Marie să stii…

Vaccinul adaptat noii variante va intra în curând în procedura de testare clinică. CEO Moderna a menționat că există o cerere mare din partea guvernelor, întrucât acestea se pregătesc pentru vaccinarea regulată a populației. În schimb, CEO Pfizer a spus că nu este clar dacă este necesară o a patra doză, însă compania sa va efectua experimente pentru a determina exact acest lucru. Între timp, Israelul a dat startul vaccinării cu a patra doză pentru persoanele de peste 60 de ani, pentru cele cu sistemul imunitar slăbit și pentru lucrătorii din sistemul medical și a anunțat că primele vești despre efectul acesteia sunt încurajatoare.
Citeşte întreaga ştire: Directorul Pfizer anunță că vaccinul adaptat pentru varianta Omicron va fi gata în martie

VEZI ȘI 👉  Veste groaznică care zguduie lumea: Va domina totul. Nu va scăpa nimeni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *