Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit la Antena3 despre medicamentul controversat Arbidol, pe care mulți români l-au luat după ureche pentru a se trata de COVID-19. De asemenea, medicamentul este recomandat de Gigi Becali.

Ce spune Alexandru Rafila despre Arbidol

Tot mai mulți români au început să achiziționeze acest medicament adus din Rusia și neautorizat în Uniunea Europeană, care se vinde cu 200-250 de lei online:

„Aşa cum nu este documentat faptul, de exemplu, că Arbidolul ar avea vreun efect, nu există niciun articol, unul în lume care să arate să Arbidolul ar putea să aibă efect favorabil asupra infecţiei cu coronavirus, tot aşa există dovezi zi de zi pe care le am de la mine de la spital, de la celelalte spitale din România care îmi arată că 9 din 10 persoane care sunt la Terapie intensivă sau care decedează sunt nevaccinate. E clar că dacă 9 din 10 sunt grav sau mor e clar că vaccinul are un efect. Acesta e lucru demonstrabil.

VEZI ȘI 👉  Anamaria Prodan, totul despre o nouă relație. Impresara spune adevărul:

Sunt şi foarte multe articole ştiinţifice în acest sens şi mod evident în această conjunctură eu recomand vaccinarea foarte serios, mai ales persoanelor care sunt din categoriile la risc. Adică cele care ar putea să facă din cauza vârstei şi a altor boli pe care le au”, a declarat ministrul Alexandru Rafila.

OLX interzice publicarea anunțurilor pentru Arbidol și Arbivir

După scandalul medicamentelor antivirale luate de români după ureche pentru a se trata de COVID-19, OLX a decis interzice anunţurile pentru cele două produse faţă de care interesul a crescut masiv în ultima perioadă: Arbidol şi Arbivir. Accestea ar fi cumpărate inclusiv de la tarabe, în piață.

VEZI ȘI 👉  Nea Marin, răpus de morții fiului său: Îmi pare rău că am avut un băiat între ele și nu a trăit

Reprezentanții platformei precizează că decizia a fost luată pentru că „nu sunt recomandate în protocolul de tratament Covid-19”.

„Comercializarea oricăror medicamente eliberate pe bază de reţetă, pe platforma OLX, este strict interzisă şi astfel de anunţuri sunt eliminate imediat de pe site”, mai spun reprezentanţii platformei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *