Klaus Iohannis a promulgat legea ce prevede noile reguli pentru cei care doresc să obțină permisul de conducere. Se dorește introducerea cursurilor de conducere defensiv și de prim ajutor.

Legea prevede noi reguli pentru cei ce doresc să obțină permisul de conducere. Aceasta a fost promulgată astăzi de Președintele Klaus Iohannis.

Noi reguli pentru cei ce doresc să obțină permisul de conducere

Actul normativ a fost inițiat senatorul USR, Cosmin Poteraș. Acesta prevede introducerea a două noi cursuri pentru cei ce doresc să își ia permisul auto și pentru cei ce au permisul suspendat. Viitorii șoferi sau cei ce doresc să își recupereze permisul vor face cursuri de conducere defensivă și de prim-ajutor.

În fiecare an, în România sunt aproape 2.000 de persoane ce își pierd viața în accidente rutiere, iar alte 10.000 de persoane sunt rănite grav, după cum transmite Cosmin Poteraș într-un comunicat de presă.

Se vor face cursuri de condus defensiv și de prim ajutor

Cosmin Poteraș a mai spus și că educația rutieră poate reprezenta un pas înainte, deoarece îi poate ajuta pe șoferi să conștientizeze pericolul reprezentat de condusul agresiv și îi pregătește pe aceștia să conducă defensiv.

O altă abilitate pe care senatorul USR o consideră extrem de importantă pentru șoferi este acordarea de prim ajutor. În cazul unui accident rutier, această deprindere ar putea salva viața persoanei rănite. Din acest considerent a fost propusă obligativitatea unui astfel de curs pentru cei ce vor să obțină permisul.

Cele două cursuri menționate anterior ar fi introduse în cadrul pregătirii teoretice și practice. Acestea vor fi susținute de următoarele categorii:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *