Rică Răducanu trece prin clipe grele și a fost văzut tot mai rar pe micile ecrane. Starea de sănătate a acestuia nu este tocmai bună. Fostul sportiv se confruntă cu o afecțiune care îi afectează circulația sângelui. De curând, a avut nevoie de investigații medicale amănunțite după durerile de genunchi care l-au pus la pământ.

Ultimul an a fost unul exterm de greu pentru Nea’ Rică, lucru recunoscut chiar de el.

Rică Răducanu trece prin clipe grele din cauza problemelor medicale

Rică Răducanu este un adevărat personaj. Mereu impresionează prin aparițiile sale, afișând un zâmbet larg și o energie debordantă. Din nefericire, chiar fotbalistul a recunoscut că ultimul an a fost unul extrem de greu pentru el și că problemele medicale nu îi dau pace.

Bărbatul, aflat pe patul de spital, duce dorul sportului și speră că va reuși să se însănătoșească în curând, pentru a reveni la vechile obiceiuri:

„Adevărul că eu, care eram cu moralul și la toți băieții le spuneam, acum, de un an, nu am moral. Nevastă-mea mă ceartă toată ziua. Eu nu suport să stau singur, fără lume. Acum am venit cu belelele noastre de sport, adică nu știu, nu cred că numai de sport, cred că toată lumea are.

Să vedem domn’ doctor ce zice, ce facem să mai trecem prin viața asta frumoasă a noastră. Poate mai prelungim. Nu să alerg, dar măcar să fiu cu tenisul, cu piciorul. Că eu acum, ultima dată, asta făceam. Poate și d-asta, că n-am mai făcut mișcare, că nu pot, mă dor genunchii.

Vorba lu’ domn’ doctor: „Bă Rică, îți mai trece la morgă asta!”. Așa se zice, că atunci nu te mai doare nimic. De când mă știu (n.r. îl încearcă problemele de sănătate). De când am fost sportiv. Când m-am lăsat au început toate. Cea mai mare oftică pe care o am e că nu mai pot să fac mișcare cu piciorul, să alerg.

Și a doua e cu prostata, m-am operat. Eu mă bucur că lumea mă iubește. Asta mă ține mai sănătos ca orice(…). Am trecut prin multe în viață, să sperăm că lumea o să mă mai audă, cu glumele mele.”, a povestit Rică Răducanu, în cadrul emisiunii lui Cristi Brancu.

Afecțiunea de care suferă fostul fotbalist îi poate aduce multiple complicații

Medicul care îl supraveghează pe Rică Răducanu susține că fostul portar va trebui să fie supus unei intervenții chirurgicale în cel mai scurt timp:

„Prezintă o insuficiență venoasă mare, cu edeme mari la nivelul membrelor, cu multiple dilatații venoase, varicoase, cu tulburări trofice cutanate, care necesită o intervenție chirurgicală.

Boala este într-o fază destul de avansată și riscă să formeze cheaguri la nivelul venelor dilatate, care pot să urce spre inimă, să facă o embolie cardiacă sau poate să ajungă în plămâni, să facă o embolie pulmonară”, a precizat doctorul lui Rică Răducanu, în cadrul emisiunii amintite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *