Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei a facut un anunt ce ii vizeaza direct pe scolari. Astfel, in anul scolar 2022 – 2023, copiii ar putea avea vacanta si in luna februarie.

“Analizam aceasta varianta, chiar daca liniile directoare pentru calendarul urmatorului an scolar au fost deja anuntate”, a declarat ministrul educatiei,potrivit Educatie Privata.

Anuntul ministrului vine dupa petitia online lansata de membrii Asociatiei Transportatorilor pe Cablu din Romania. Acestia au cerut reintroducerea vacantei din februarie, incepand cu anul 2023.

Petitia isumeaza peste 2.700 de semnaturi.
In acest an, elevii nu au avut vacanta intersemestriala, ca urmare a modificarilor aduse programei scolare. Amintim ca elevii au avut vacanta fortata din luna octombrie impusa de autoritati din cauza pandemie de coronavirus.

VEZI ȘI 👉  Doua surori nemaritate aveau o farmacie, mostenita de la parinti. Intr-o zi, intra un tip si cere un prezervativ. Una dintre surori ii da marimea standard, insa barbatul zice ca e mic. Aceasta se duce la raft si revine

Potrivit reprezentantilor ATCR, scopul acestei solicitari este de a creste o generatie de copii sanatosi, de a dezvolta turismul montan in Romania, de a evita cresterea artificiala a preturilor in zonele montane, precum si de a sustine sporturile de iarna si miscarea in aer liber.

“Solicitam acordarea vacantei de iarna de 2 saptamani in luna februarie incepand cu anul scolar 2022-2023 deoarece:

1. O minte sanatoasa nu se poate dezvolta decat intr-un corp sanatos.

2. Activitatile in aer liber, iarna, ajuta la cresterea imunitatii copiilor.

3. Toate tarile cu munti din Europa (Germania, Austria, Italia, Polonia, Slovacia, Elvetia, Franta, Cehia etc.) au vacante de iarna in februarie de 2 saptamani. In Germania, de pilda, autoritatile au numit vacanta de la final de februarie ‘Sportferien’, adica vacanta pentru sport.

VEZI ȘI 👉  Vorbesc doi copii: Stii uneori la mama cand tata e la munca vine domnu Sile de la parter intra amandoi in dormitor si se roaga!

4. Sistemul educational din Romania a fost implementat in ultimii 32 de ani in asa fel incat copiii sa beneficieze de o vacanta de iarna. Exceptie de la aceasta regula o fac doar 2 ani scolari: 2019-2020, respectiv 2021-2022.

5. Romania devine singura tara din blocul comunitar cu reliefe montane care NU va avea vacanta de iarna.

6. Implicatiile sociale si economice pe care le aduce aceasta vacanta intregii industrii turistice montane, dar si beneficiarilor /furnizorilor/ serviciilor de pe orizontala”, au mai specificat reprezentantii ATCR, in petitia lansata online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *