Pe medicul Henri Chenot îl cunosc chiar și persoanele care care nu au nimic în comun cu dietele. Este un adevărat guru în acest domeniu, iar biontologia creată de el obține tot mai mulți adepți. Foarte multe persoane vin să se trateze și să slăbească la clinica sa din Merano!
Henri Chenot
Centrul de wellness Chenot a fost vizitat de Printesa de Monaco, de emirul Qatarului, de Luciano Pavarotti. Printre clienții lui Henri se numără Silvio Berlusconi și mulți alții.
În ce constă metoda sa? În primul rând obiectivul său principal nu este scăderea în greutate, ci eliminarea toxinelor. Metoda lui Henri Chenot, care activează la centrul medical Palace Merano din Italia, include mai multe componente de bază: dietă individuală, băuturi pe bază de plante care elimină toxinele și proceduri de drenaj.
Metodologia acestui medic poate fi considerată drept o simbioză a Europei și Chinei, deoarece prezintă o combinație dintre cele mai avansate studii europene despre procesele care au loc în organismul uman și învățăturile antice ale medicinei chineze despre canalele energetice din organism.
Dieta energetică, inventată de Henri Chenot, se include în categoria dietelor rapide și se bazează pe funcțiile organismului uman. Are la bază respectarea echilibrului corect dintre proteinele, grăsimi și a carbohidrați, precum și renunțarea la alimentele cu un conținut înalt de calorii, fapt care contribuie la scăderea în greutate.
Desigur, nu toată lumea își poate permite să viziteze clinica nutriționistului celebru, deoarece costul unui tratament săptămânal este de aproximativ 3 000 de euro. Dar metodele sale pot fi urmate și la domiciliu, deoarece multe dintre sfaturile sale privind sănătatea și scăderea în greutate sunt simple și ușor de realizat.
Dieta energetică a lui Henri Chenot: regulile de bază
1. Fructele se recomandă să fie consumate înainte de masă și nu după ea. Acestea se mistuie rapid, oferind energie organismului, dar dacă vor fi consumate după mâncarea principală, ele încep a fermenta și adaugă toxine.
Prin urmare timpul ideal pentru ele este micul dejun. Și este recomandat să alegeți fructele cu un indice glicemic scăzut. Sunt de evitat strugurii, pepenele galben, smochinele, bananele răscoapte. Consumați mere, pere, prune, portocale, mandarine, caise, kiwi, căpșuni, cireșe, grapefruit și mango.
2. Este mai bine să renunțați complet la produsele de cofetărie, consumul de zahăr să fie redus la minimum, sarea să fie înlocuită cu ierburi și condimente, care îmbunătățesc metabolismul.
3. Cafeaua nu este recomandată pentru un bun început al zilei. Cea mai bună băutură caldă este ceaiul verde.
4. Practicați sportul în mod regulat. Faceți cel puțin o dată pe săptămână gimnastică dimineața. Nu uitați de plimbările de seară și de alergări.
5. Faceți meditații în fiecare zi: creierul trebuie să se odihnească și să se relaxeze.
6. Obișnuiți-vă corpul să consume carbohidrați lenți. Introduceți diverse tipuri de terci în dieta dumneavoastră.
7. Este mai bine să consumați vinul seara, deoarece este bogat în polifenoli și antioxidanți. Dacă veți consuma cu moderație vinuri de calitate, acestea vă vor aduce doar beneficii organismului.
8. Este foarte important nu doar ceea ce mâncați, dar și când mâncați. Perioada ideală pentru asimilarea substanțelor nutritive este de la ora 12 la 20. În această perioadă alimentele se mistuie cel mai bine.
9. La fiecare 7 ani au loc schimbări metabolice în organismul uman, de aceea este bine să revizuiți în mod regulat dieta Dumneavoastră și va fi necesar nu doar să excludeți din ea unele alimente care sunt ineficiente, dar și să reduceți cantitatea de alimente consumate.
Potrivit lui Henri Chenot procesul de îmbătrânire este direct proporțional cu intoxicarea organismului. Toxinele, pe care le acumulăm pe parcursul anilor, apar din cauza alimentației neechilibrate, a influenței factorilor externi și a stilului de viață, ceea ce duce la un dezechilibru energetic și funcțional.
Prin urmare procesul de recuperare trebuie să înceapă cu purificarea organismului. Medicul Cheno a formulat regulile de detox, care vor ajuta la pregătirea organismului pentru detoxifierea ulterioară, la curățarea toxinelor și la pregătirea pentru perioada de după detoxifiere.
10 reguli de detoxifiere de la Henri Chenot
1. Măriți durata somnului
Somnul ajută la restabilirea funcțiilor creierului. Producția de melatonină începe după ora 8 seara, de aceea este bine să mergem la timp la culcare deoarece când efectuați un program de dezintoxicare veți avea nevoie de odihnă suplimentară.
2. Aveți grijă de digestie
Înainte de a merge la culcare, după sfatul lui Henri Chenot, trebuie să beți un pahar de apă fierbinte. Dieteticianul francez nu recomandă categoric folosirea laxativilor în timpul detoxifierii.
În cazul în care va fi, totuși, nevoie de a regla funcțiile intestinului, în loc de laxative ați putea utiliza semințe proaspete de in, tărâțe, melasă și ovăz (de toate câte două linguri), stafide, smochine și un pahar de apă distilată. Se amestecă bine și se consumă.
3. Echilibrați-vă dieta
Pentru a vă ajuta organismul să lupte cu infecțiile, să absoarbă calciul și magneziul este necesar să consumați zilnic cantitatea suficientă de acizi grași polinesaturați, vitamina C și probiotice.
4. Alcătuiți-vă corect meniul de detoxifiere
Conform lui Henri Chenot detoxifierea durează 3 zile. În fiecare din aceste zile meniul Dumneavoastră ar trebui să conțină cereale și legume care conțin fibre, precum și ceapă și usturoi.
În fiecare dimineață, trebuie să beți pe stomacul gol un pahar de apă caldă cu lămâie. Și pentru a vă simți mai bine, puteți bea apa afară, la aer curat. Înainte de culcare va trebui, la fel, să nu uitați să repetați acest ritual.
Nu uitați să vă relaxați și să vă odihniți în timpul zilei. Veți avea nevoie de 30-40 de minute după sau în timpul detoxifierii.
5. Pregătiți-vă corect de detoxifiere
Treziți-vă, zâmbiți și bucurați-vă de o nouă zi. Și după aceasta mergeți la bucătărie.
Amintiți-vă: la baza detoxifierii stă buna-dispoziție. Este important să vă purificați nu doar corpul, ci și mintea, iar pentru o detoxifiere reușită trebuie să vă asumați și anumite obligații. Încercați!
6. Răsfățați-vă cu procedurile spa.
Dacă există posibilitatea de a vă lua o zi liberă, luați-o, faceți niște proceduri spa pentru detoxifiere și relaxare. În așa mod puteți obține o plăcere extraordinară din acest proces.
Dimineața, înainte de începerea programului de detoxifiere, amestecați ulei de susan cu un scrub din sare de mare, curățați-vă corpul cu acest amestec. Și apoi spălați, de preferință cu săpun de ulei de măsline.
7. Beți cocktail-detox
În cartea „Detox”, Henri Chenot accentuează faptul că programul de detoxifiere este imposibil fără cocktailuri speciale.
Se amestecă, în blender, suc de morcovi și sfeclă (300 și, respectiv, 100 ml). Se adaugă piureu de varză de Bruxelles, albă sau broccoli (60 ml), germeni de orz tocat (3 lingurițe) și patru căței de usturoi. Amestecul preparat se poate păstra în frigider și se poate bea la fiecare 2-3 ore câte 200-300 grame timp de trei zile.
8. Mergeți și în continuare pe calea dreaptă
După ce ați trecut prin dificultăți și teste, reveniți la dieta obișnuită. În fiecare zi trebuie să respectați următoarele principii: beți multă apă, relaxați-vă mai mult, reduceți consumul de băuturi alcoolice și carbogazoase, mâncați multe legume proaspete, reduceți alimentele grase și cele care conțin zahăr.
9. Faceți un orar pentru dezintoxicare
Programul de detoxifiere de trei zile se va face nu mai des de o dată pe lună. Revenind la ritmul obișnuit al vieții, cu siguranță vă veți simți plini de energie, de entuziasm și de dorință de a urma o dietă sănătoasă.
10. Nu exagerați
Cuvântul cheie în efectuarea detoxifierii, afirmă Henri Chenot, este „moderație”. Urmând principiul „totul se face cu moderație”, după perioada de detox veți beneficia de o experiență pozitivă de trei zile, care vă va conduce, în mod firesc, la un stil de viață sănătos pentru mulți ani.
Fiți mereu atenți la semnalele organismului, el ne comunică ce îi lipsește și ce este mai bine să excludem din dietă. Practicați sportul și fiți sănătoși! Dacă v-a plăcut articolul, nu uitați să-l distribuiți ca să-l citească și prietenii Dumneavoastră!
”Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”