Potrivit informațiilor Spiegel, SUA i-a avertizat pe Aliații din Europa că Rusia ar putea să atace Ucraina săptămâna viitoare, miercuri.

Serviciile de informații din America au emis către aliații NATO un avertismnet îngrijorător cu privire la momentul în care Rusia ar putea ataca .

Potrivit informațiilor SPIEGEL, atât serviciul secret al SUA CIA, cât și armata SUA au informat vineri guvernul federal și alte state NATO, că în baza unor informații pe care le dețin, există temeri cu privire la faptul că Rusia ar putea ataca loc săptămâna viitoare, miercuri.

Rusia ar putea ataca Ucraina

Diplomații și oficialii militari americani au transmis că Statele Unite au oferit detalii despre briefing-urile secrete. Astfel, au fostt descrie în mod specific rutele vizate pentru invazia rusă, dar și unitățile ruse individuale și sarcinile pe care urmau să le aplice.

Rusia ar putea invada Ucraina pe 16 februarie

Informațiile pe care SUA le-a emis nu erau cunoscute la Berlin. Cu toate acestea, s-a anunțat că conturile din America erau detaliate și conțineau informații pe care multe surse le susțineau.

Astfel, nu se poate preciza și evalua dacă un atac este iminent. Specialiștii consideră că o dată din mijlocul lunii februarie este plauzibilă. Totodată, oamenii din interior cred că SUA ar putea delibera astfel de informații pentru a torpila planurile de atac ale Rusiei.

Militarii și diplomații occidentali au precizat că serviciile secrete din SUA au interceptat indicii prin care conducerea rusă ar pregăti armata pentru săptămâna viitoare, dar acest lucru nu este încă sigur.

În cadrul conferinței de presă de la Casa Albă, Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al lui Joe Biden, nu a vrut să comenteze aceste rapoarte. Un atac poate fi lansat oricând, chiar și înainte de încheierea Jocurilor Olimpice.

Cu toate acestea, el a subliniat: „Nu spunem că președintele Putin a luat o decizie finală”, citează Antena3.ro.

Pe parcursul crizei, guvernul SUA a diseminat informații de informații la o scară neobișnuit de mare.

Teama de atacul Rusiei

Ministrul de externe Antony Blinken, aflat în acest moment în Australia, a tras un semnal de alarmă despre un posibil atac înainte de încheierea Jocurilor Olimpice din China, pe 20 februarie.

Cu o seară în urmă, Joe Biden le-a cerut tuturor americanilor să părăsească Ucraina cât mai repede. Ieri după-amiază președintele american a convocat toți șefii de stat și de guvern din UE pentru o conferință secretă. Pe lângă cele constatate, Joe Biden a precizat că este importantă păstrarea dialogului cu Rusia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *