Această rețetă regenerează întregul organism, vindecă și previne boli precum ulcerul, gastrita, migrene.

Este, de asemenea, foarte bună pentru întărirea sistemului imunitar și împotriva infecțiilor, îmbunătățește auzul și vederea, îmbunătățește circulația sângelui, îmbunătățește metabolismul, ajută scăderea în greutate.

In prezent, usturoiul este considerat important gratie modului in care acesta poate ajuta la prevenirea a multiple boli. Usturoiul a fost folosit inca din Evul Mediu pentru o sanatate optima.

Usturoiul are în compoziție săruri minerale, microelemente, inulină, un complex de vitamine A, B, PP, C și două substanțe specifice cu efecte antibiotice precum alicina și garlicina. Usturoiul conține peste 200 de substanțe active precum fosfor, potasiu, calciu, proteine și are puține calorii.

VEZI ȘI 👉  Bunicul De 80 De Ani La Telefon :– Bună Ziua !

-350 de grame de usturoi

-220-250 de grame de alcool 95 grade, rom sau tarie

Mod de preparare.

Se foloseste doar usutori crud, bio.  Usturoiul zdrobit se pune intr-un borcan cu inchidere ermetica. Se adauga alcoolul, rom sau tarie. Se inchide borcanul si se lasa la macerat timp de 10 zile in frigider.

Dupa 10 zile se strecoara cu ajutorul unui tifon sau strecuratoare foarte fina, se pune in acelasi borcan si se mai lasa inca 2 zile in frigider. Dupa toata aceasta perioada de 12-13 zile, tinctura este gata de folosit pentru tratamentul naturist.

Reteta tibetana din tinctura de usturoi – Mod de administrare

Picaturile de tinctura se iau cu 50 de ml de lapte sau apa, timp de 12 zile, crescand picaturile de dimineata pana seara si in fiecare zi, dupa cum urmeaza. In prima zi, dimineata se ia 1 picatura, la pranz 2 picaturi, seara 3 picaturi, a doua zi dimineata 4 picaturi, la pranz 5 picaturi si seara 6 picaturi si tot asa pana se ajunge la 18 picaturi, seara in ziua a 6-a.

VEZI ȘI 👉  Seara, Ion si Maria se pregatesc de culcare

In a 7-a zi se iau dimineata 12 picaturi, la pranz 11 picaturi, iar seara 10 picaturi si se scade cate o picatura de dimineata pana seara pana in ziua a 10-a. In zilele 11 si 12 se iau dupa cum urmeaza: ziua a 11-a dimineata se iau 15 picaturi, la pranz 20 si seara 25, iar in ziua a 12-a se iau cate 25 de picaturi de tinctura de dimineata pana seara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *