Președintele SUA, Joe Biden: Rusia își face singură rău dacă atacă Ucraina

Președintele american Joe Biden a transmis, marți seara, un nou avertisment Rusiei, cu privire la costurile uriașe pe care

le-ar avea în cazul unei invazii a Ucrainei.

„Dacă Rusia atacă Ucraina, aceasta va fi întâmpinată cu o condamnare internaţională copleşitoare. Lumea nu va uita că

Rusia a ales moartea inutilă şi distrugerea. Invadarea Ucrainei se va dovedi a fi o rană autoprovocată”, a declarat liderul de la Casa Albă. Joe Biden s-a adresat și cetățenilor ruși, cărora le-a spus că nu sunt inamicii americanilor.

Președintele SUA Joe Biden a transmis că o invazie rusă a Ucrainei rămâne „clar posibilă”, în ciuda anunțului de la Kremlin privind retragerea parțială a trupelor de la graniță, și a avertizat Moscova cu privire la implicațiile unui atac. Rusia își va face singură rău dacă declanșează un război, a orecizat Biden.
„Dacă Rusia continuă, vom strânge lumea în spatele nostru să se opună agresiunii”, a spus Biden, promițând că SUA și aliații săi sunt gata să impună „sancțiuni puternice” .

VEZI ȘI 👉  Teo Trandafir a vorbit despre ultimele luni petrecute alături de fiica sa, Maia, și despre faptul că tânăra va pleca de acasă

„Dacă Rusia atacă Ucraina în zilele sau săptămânile următoare, costul uman pentru Ucraina va fi imens. Și costul strategic pentru Rusia va fi, de asemenea, imens. Lumea nu va uita că Rusia a ales moartea și distrugerea inutile; invadarea Ucrainei se va dovedi a fi o rană autoprovocată”, a adăugat Joe Biden.
Joe Biden, mesaj direct către cetățenii ruși: Nu căutăm să destabilizăm Rusia
În discursul său de la Casa Albă, președintele Joe Biden le-a spus cetățenilor ruși că SUA și aliații săi nu reprezintă o amenințare pentru ei.

„Statele Unite și NATO nu sunt o amenințare pentru Rusia. Ucraina nu este o amenințare pentru Rusia. Nici SUA, nici NATO nu au rachete în Ucraina. Nu avem nici planuri de a le pune și acolo. Nu țintim poporul Rusiei; nu căutăm să destabilizam Rusia. Pentru cetățenii Rusiei: nu sunteți inamicul nostru. Nu cred că vreţi un război sângeros, distructiv, împotriva Ucrainei”, a spus Biden, potrivit CNN.

VEZI ȘI 👉  Un nou trend în România! Case rezistente la cutremur, construite cu un buget de cel mult 2.500 de euro 

Președintele Joe Biden pare optimist că diplomația va rezolva criza după ce Rusia a propus public să continue discuțiile.

„Ar trebui să dăm diplomației toate șansele de a reuși și cred că există modalități reale de a aborda preocupările noastre de securitate”, a spus Biden.

Rusia a strâns peste 130.000 de militari lângă granița cu Ucraina în ultimele săptămâni, potrivit estimărilor SUA, stârnind temeri din partea oficialilor de informații occidentali și ucraineni că o invazie ar putea fi iminentă. Rusia a anunțat marți mai devreme că unele dintre trupele sale se vor întoarce la bază după finalizarea exercițiilor recente, dar a subliniat că exercițiile militare majore vor continua.

VEZI ȘI 👉  Românii care lucrează în străinătate riscă amenzi usturătoare dacă nu fac asta! Ce spune hotărârea de Guvern

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *