Nicolae Ciucă a anunțat măsurile social-economice care sunt prevăzute în programul de guvernare.

Premierul a declarat că pensionarii vor primi un ajutor financiar în perioada de iarnă, iar salariul minimn va crește la 2.550 lei.

Nicolae Ciucă a anunțat măsurile social-economice care sunt prevăzute în programul de guvernare. Premierul a declarat că pensionarii vor primi un ajutor financiar în perioada de iarnă. De asemenea salariul minim va crește la 2.550 de lei, iar angajatorii vor putea oferi această sumă doar pe o perioadă de doi ani.

„În acest sens vor fi luate următoarele măsuri principale.

PNRR reprezintă asul programului de guvernare și suntem obligați să respectăm liniile din PNRR și desigur, acele măsuri legislative care ne obligă la reformă.

VEZI ȘI 👉  Planta de cameră care-i aduce femeii iubire și fericire deplină

Un alt principu este acela prin care să sprijinim eliminarea decalajului dintre comunitățile locale, pentru aceasta avem planul de investiții Anghel Saligny ce are alocat 50 de miliarde până în 2028.

La nivel guvernamental este nevoie de stabilirea unui program eficient pentru repartiția sumelor pe proiecte la nivelul comunităților locale.

Avem ca măsură prioritară legarea regiunilor istorice prin infrastructură feroviară.

Pe pachetul de măsuri sociale este pentru prima dată când se mărește indemnizația minima, vor fi indexate pensiile cu 10%. Pentru pensionarii cu pensie între 1.000 si 1.600 de lei se va asigura un ajutor de 200 de lei pentru a trece mai ușor peste perioada de iarnă.

VEZI ȘI 👉  Liviu Vârciu A Făcut Anunțul După Șase Ani De Relație Cu Anda. A Vrut Să Se Afle De La El

Creșterea alocației pentru copii. Alocația va fi de 243 de lei. Salariu minim brut va fi de 2.550 de lei.

Persoanelor cu dizabilități li se va asigura cea de-a 13 indemnizație.

Angajatorii vor putea menține un angajat cu salariu minim, nu mai mult de 24 de luni.

Până la 31 martie anul viitor se va pune în aplicare o legislativa sa se desființeze SIIJ și se va inființa o noua secție”, a declarat Nicolae Ciucă.

Potrivit programului de guvernare PSD-PNL-UDMR, pe care premierul desemnat Nicolae Ciucă urmează să îl depună alături de lista de miniștri la Parlament, punctul de pensie va crește de la 1 ianuarie la 1.586 de lei.

VEZI ȘI 👉  O femeie din Braila a inceput sa vorbeasca pe internet cu un barbat care i-a spus ca este general in Irak.

Pensia minimă ar urma să crească la 1.000 de lei. Pentru veniturile din pensii care depășesc 4.000 de lei, guvernul va elimina facilitatea de exceptare de la plata constribuției de asigurări sociale de sănătate. Astfel, pentru diferența de la 4.000 de lei în sus va fi aplicată cota de 10% CASS.

Programul de guvernare prevede și creșterea salariului minim brut la 2.550 de lei de la 1 ianuarie 2022. Angajatul rămâne doar 2 ani pe salariul minim, se arată în document.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *