Vestea mult aşteptată de toţi românii după doi ani de pandemie. Medicul Radu Ţincu a explicat că varianta Omicron produce forme uşoare de boală, prin comparaţie cu Delta, motiv pentru care România are un un grad de imunitate colectivă „suficient de bun”.

Medicul de Terapie Intensivă de la Spitalul Floreasca din București a mai precizat că e posibil ca ţara noastră să ajungă la un grad de imunitate colectivă de aproape 80%.Alte Articole

„Este clar că după această pandemie va trebui să tragem niște concluzii și să putem să ne pregătim dacă în viitor vor mai fi astfel de amenințări. Este clar că unele dintre măsurile luate au fost greșite, dar trebuie să ni le asumăm și să spunem că nu au avut eficiența pe care noi am crezut-o.

VEZI ȘI 👉  Ion si Maria la cules de porumb! „Suntem singuri, nu vrei sa facem dragoste?”

Însă la momentul 2020, când a apărut în Europa acest virus, nimeni nu știa cum să se comporte în fața acestei amenințări. În acest moment, cu această variantă Omicron, e clar că toate studiile spun că produce forme mai ușoare de boală comparativ cu varianta Delta”, a spus medicul Radu Ţincu, vineri seară, la Antena 3.

Vestea mult aşteptată de toţi românii după doi ani de pandemie. Medicul Radu Ţincu: „România reușește să ajungă la un grad de imunitate colectivă de peste 75-80%”

Avem un grad de imunitate colectivă cred că suficient de bun. Dacă cumulăm cei care s-au îmbolnăvit în valul 4 și valul 5 și cu cei vaccinați, chiar și România reușește să ajungă la un grad de imunitate colectivă de peste 75-80%.

VEZI ȘI 👉  Cum arata acum Vulpita si Viorel Stegaru? Cei doi au părăsit Bucurestiul si s-au intors, din nou, in satul natal, Blagesti! Cu ce au ajuns sa se ocupe cei doi?

Eu cred că va trebui încet, încet să ne îndreptăm spre ridicarea tuturor restricțiilor și ieșirea din starea de alertă”, a spus medicul Radu Ţincu.

„Nu o să putem să biciuim sistemul imunitar la nesfârşit ca să ajungem cu acest nivel de anticorpi încât să elimine variante mutante. Cred că la un moment dat, ca şi în cazul gripei, trebuie să modificăm compoziţia vaccinului astfel încât ea să fie suficient de potrivită pentru a neutraliza aceste variante virale”, a spus medicul, potrivit sursei citate.

Sursa – romaniatv.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *