Vești de ultimă oră pentru români. Ministrul propus la Sănătate, Alexandru Rafila vine cu noi precizări referitoarea la eliminarea certificatului verde pe teritoriul țării.

Despre ce este vorba și când va putea fi eliminat documentul care a nemulțumit milioane de români?

Ministrul propus la Sănătate, Alexandru Rafila vine cu vești bune pentru români. După audierile din Parlament, unde a primit aviz favorabil, acesta a vorbit despre certificatul verde, care ar putea fi reglementat printr-un nou act normativ.

Totodată, Rafila a mai adăugat că introducerea lui se va face după trei săptămâni de creştere consecutivă a incidenţei, şi va putea fi eliminat când aceasta scade. O altă propunere făcută de acesta o reprezintă cea conform căreia, în certificatul verde va fi introdusă şi testarea, nu doar trecerea prin boală şi vaccinarea.

Mai exact, certificatul ar urma să fie activat în momentul creşterii transmiteri. Profesorul a dat și un exemplu teoretic. Astfel, după 3 săptămâni de creştere consecutivă, certificatul va fi activat, urmând să fie retras la o scădere similară, dar şi la o incidenţă de 1, sau 0,5, care să nu pună în pericol sănătatea populaţiei.

”Noi vom folosi certificatul în integralitatea lui, vor folosi şi testarea nu doar trecerea prin boală şi vaccinarea”, a mai spus deputatul.

Alexandru Rafila, despre certificatul verde
Acesta a mai precizat că certifcatul verde are rolul de a salva vieți, iar introducerea lui trebuie să vină la moment oportun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *