Vă aduceți aminte, cu siguranță, de Dacia 1300, mașina venită pe lume în 1969. Inspirat de Renault 12, modelul avea o siluetă colțuroasă și o cabină rudimentară. E momentul să uitați tot ce știți despre el. Pentru că acum primim Dacia Sentry cu dotări din viitor.

Ultima Dacia 1300 a ieșit pe porțile uzinei Automobile Dacia de la Mioveni în 1984. 1310 i-a luat locul, model rămas în producție până în 2004. Acum designerul Ticarat Alexandru-Călin propune un model din viitor: Dacia Sentry “Dark Edition”.

DACIA Sentry este creatia unui grafician care si-a folosit imaginatia pentru a ne prezenta cum ar putea arata masinile producatorului roman peste cateva decenii, asta desigur daca vor ajunge vreodata sa aiba un design atat de modern, si mult mai avansat decat ceea ce avem acum.

Mașina arată de parcă ar fi fost abandonată pe Terra de un OZN. “Obiectivul meu a fost să readuc în atenție și să creez un succesor pentru această legendă uitată”, explică Alexandru în proiectul său, detaliat pe Behance.

VEZI ȘI 👉  Intră în vigoare de la 1 mai în toată România

Alexandru dezvăluie că mașina realizată digital este un sedan cu cinci locuri și propulsie electrică. Modelul futurist a primit o parte frontală agresivă. Grila este – așa cum este firesc pentru o mașină electrică – una închisă, flancată de faruri extrem de înguste.

Blocurile optice integrează și prize de aer. Capota seamănă cu ceea ce știm de la muscle car-urile americane. Este masivă și prezintă nervuri proeminente.

În partea posterioară, și-au găsit locul blocuri optice cu tehnologie LED, unite de o bandă luminoasă care străbate capacul portbagajului. O dotare uimitoare pentru o Dacia sunt camerele video care preiau rolul oglinzilor retrovizoare clasice, așa cum am văzut la modelele electrice Audi e-tron și la Honda e.

VEZI ȘI 👉  Când pică Înălțarea anul acesta. Ce nu ai voie să faci sub nicio formă

5.040 de milimetri măsoară Dacia Sentry în lungime și 1.907 milimetri în lățime, având o înălțime de 1.506 milimetri. Ampatamentul de 2.851 milimetri este similar cu cel al limuzinelor de clasă mare. Sunt dimensiuni care ar poziționa Dacia 1300 din viitor între BMW Seria 5 și BMW Seria 7 sau între Mercedes-Benz Clasa E și Mercedes-Benz Clasa S.

DACIA Sentry este un vis frumos pe care multi romani il au, un vis care totusi nu merge mai departe de atat, iar asta pentru ca e improbabil ca DACIA sa poata face vreodata o asemenea masina.

Nici macar cei de la Renault nu au vreun echivalent al DACIA Sentry, dar daca ar avea, atunci putem spera ca si o masina de la Mioveni ar putea arata la fel, la multi ani distanta, si intr-o forma cu mai putine specificatii, pentru ca trebuie sa fie “de buget”.

VEZI ȘI 👉  Viorel Lis a văzut moartea cu ochii.

Dacia Sentry, sora lui Spring?

Până la această oră, singurul model electric plănuit de Dacia este cel care va avea la bază conceptul Dacia Spring, dezvăluit în această primăvară. Este vorba despre un mini-crossover care va juca rolul celui mai accesibil model cu emisii zero de pe piața europeană.

Prețul său de pornire nu va depăși 20.000 de euro. Cu bonusul oferit de Programul Rabla Plus, românii vor putea achiziționa prima Dacia electrică de serie din istoria brand-ului cu aproximativ 10.000 de euro. Cu siguranță, este imposibil ca Dacia Sentry, cu dotări din viitor, să fie atât de ieftină.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *