Vladimir Putin a declanșat războiul în Ucraina. Liderul de la Kremlin a anunțat joi, 24 februarie 2022, o operațiune militară în Ucraina, pentru a apăra separatiștii din regiunea Donbas, situată în estul țării. Tancurile rusești au intrat în Ucraina din Belarus, pe la punctul de frontieră Senkivka şi se îndreaptă spre Kiev.

Putin a cerut armatei ucrainiene să depună armele

Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene „să depună armele” şi a promis să contracareze orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina. Anunțul a fost făcut într-o intervenție la tv, cu puțin timp înainte orei 03.00. GMT. CNN a difuzat un videoclip care pare a arăta o coloană de blindate și vehicule militare care intră în Ucraina din Belarus, pe la Senkivka, 230 de kilometri la nord de Kiev.

VEZI ȘI 👉  Mirela Vaida a fost umilită crunt pe internet! Ce îi reproșează toată lumea: așa ceva nu s-a mai văzut…

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FDPSUkraine%2Fvideos%2F940995259953032%2F&show_text=false&width=560&t=0

Am luat decizia pentru o operaţiune militară, a anunțat Vladimir Putin.

Ministrul Apărării din Ucraina a anunțat, prin Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, că cinci avioane și un elicopter rusești au fost doborâte de armata ucrainean.

Forțele combinate oferă o respingere demnă forțelor armate ale Federației Ruse. Unitățile militare în pozițiile lor. Inamicul suferă pierderi. Păstrați-vă calmul!

Au fost explozii în mai multe orașe strategice, inclusiv în capitala Kiev. Rusia bombardează baza militară de lângă orașul Ivano Frankivsk, aflat la 150 km în linie dreaptă de Sighetu Marmației (180 km pe șosea).

Președintele României: Rusia trebuie să suporte consecințele

Șeful statului a reacționat după intervenția militară a Rusiei în Ucraina. Klaus Iohannis a declarat că Federația Rusă trebuie să suporte consecințele acestui act profund ilegal.

(..) reprezintă o nouă încălcare flagrantă a principiilor de drept internațional, în mod special a suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei, a inviolabilității frontierelor acestui stat, respectiv a principiului nerecurgerii la folosirea forței în relațiile internaționale, se arată în declarația lui Iohannis.

Oficialul a transmis că în ciuda eforturilor intense la nivel european și euroatlantic de dezescaladare a situației, Federația Rusă, membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, forul-garant al păcii și securității mondiale, a ales calea folosirii forței armate, în contradicție manifestă cu dispozițiile Cartei ONU.

VEZI ȘI 👉  Alexandru Rafila: E inacceptabil ca personalul medical să primească bunuri materiale în schimbul serviciilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *