Mai mulți cetățeni din Ucraina au fost surprinși în centrul orașului Harkov, în timp ce se rugau în genunchi ca atacurile și bombardamentele ce vin din partea Rusiei să se oprească.

Întreaga scenă a fost descrisă la Antena 3, de corespondentul CNN, Clarissa Ward, în cadrul unei transmisiuni speciale din Ucraina.

„Cred că arată disperarea acestui moment.

Vedem un grup mic de oameni şi sper că îi puteţi vedea şi voi, un grup care s-a adunat în piaţă, s-au aşezat în genunchi şi se roagă.

În acest moment, chiar nu se poate şti ce va urma, ce se va întâmpla în continuare cu poporul ucrainean în orele următoare”, a relatat Clarissa Ward.

Oamenii, speriați de acțiunile Rusiei

„Este foarte frig, aşa că faptul că îi vedem pe aceşti oameni în genunchi pe piatra rece, rugându-se, este emoţionant.

Cred că imaginile vorbesc despre ceea ce simt ucrainenii de rând care nu au făcut nimic rău ca să merite aşa ceva, care nu

sunt într-un conflict cu Rusia, care nu îşi doresc război, care nu au treabă cu geopolitica, dar care sunt până laurmă cei

care suportă efectele acestui atac major din partea uneia dintre armatele cele mai sofisticate din lume asupra unei naţiuni suverane independente”, a mai spus jurnalista CNN.

Ucrainienii părăsesc Kievul după ce Rusia a lansat atacul. Cozi de mașini la intrarea în Republica Moldova
Ucrainienii din capitala Kiev încearcă să fugă din calea războiului. Pe rețelele de socializare, sunt tot mai multe fotografii cu șiruri lungi de mașini care părăsesc orașul după atacul Rusiei de joi dimineață.

Mii de mașini au fost filmate joi dimineață pe Podul de Nord din Kiev, în timp ce se deplasau spre vestul orașului, încercând să părăsească Capitala Ucrainei.

În această dimineață devreme, echipele CNN de la sol au raportat că au auzit explozii care au sunat ca și cum ar veni din estul capitalei ucrainene, din direcția Aeroportului Internațional Boryspil.

Au fost raportate explozii și în alte părți ale Ucrainei, inclusiv în Harkov și în orașul-port Odesa.

Imaginile disperării în Ucraina: oamenii fug din calea armatei ruse
Cetățenii ucraineni se evacuează din Ucraina după ce Rusia a lansat joi la prima oră un atac asupra țării.

Primele bombardamente s-au auzit lângă Kiev chiar după ora 5 a.m., punând definitiv capăt oricărei speculații despre ceea ce intenționa să facă președintele rus Vladimir Putin.

Locuitorii din Kiev s-au trezit joi dimineața la o nouă realitate, potrivit CNN. Exploziile veneau de la o oarecare distanță de centrul orașului, dar erau clar audibile în capitala Ucrainei.

Locuitorilor din Kiev li s-a spus să rămână acasă și să-și facă o geantă cu cele necesare, în cazul în care ar trebui să plece brusc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *