Președintele Republicii Moldova a decis joi, să solicite aprobarea Parlamentului pentru declararea stării de urgență, după

ședința Consiliului Suprem de Securitate, în contextul invaziei din Ucraina.

Iată ce presupune starea de urgenţă declarată în Republica Moldova!

După invazia Rusiei în Ucraina, Republica Moldova a declarat stare de urgență și că este pregătită să primească refugiați.

Autoritățile din republica Moldova sunt pregătitei să primească câteva zeci de mii de refugiați.

„Vom avea grijă de acești oameni”, a declarat Președintele Maia Sandu.
Stare de urgenţă declarată în Republica Moldova.

De ce a fost luată această decizie și ce presupune?
„Am stabilit că guvernul va cere Parlamentului să declare stare de urgență”, a anunțat Maia Sandu.

Ea le-a cerut cetățenilor moldoveni din Ucraina să se întoarcă în țară.

„Solicit cetățenilor Republicii Moldova care se află în vizită sau ședere în Ucraina să se întoarcă acasă.

VEZI ȘI 👉  „Nou Membru În Familia Noastră” Smiley A Făcut Anunţul Din Luna De Miere Cu Gina Pistol

Toate punctele de trecere a frontierei sunt deschise și funcționează în regim extins, cu echipe suplimentate. Mai multe curse cu destinația Ucraina au aterizat azi la Chișinău.

Vom avea grijă de acești oameni. La punctele de trecere a frontierei cu Ucraina se atestă o creștere a fluxului de trafic. Vom ajuta oamenii care au nevoie de sprijinul nostru.

În acest moment suntem pregătiți să acomodăm câteva zeci de mii de oameni”, a precizat Maia Sandu.

Totodată, ea a dat asigurări că toate instituțiile statului moldovean sunt în stare de alertă.

Maia Sandu a precizat că mai multe curse aviatice cu destinaţia Ucraina au aterizat joi pe aeroportul din Chişinău şi a menţionat că autorităţile vor avea grijă de aceşti cetăţeni. Chişinăul este gata să primească câteva zeci de mii de refugiaţi, iar instituţiile statului sunt în stare de alertă, a adăugat şefa statului.

VEZI ȘI 👉  Conflict De Amploare În Showbiz-Ul Românesc!

Citeste si: Încorporare în armată 2022: Care sunt românii care vor fi chemaţi la război în caz de necesitate?

Mai multe curse cu destinația Ucraina au aterizat astăzi la Chișinău, anunță șefa statului, Maia Sandu, care a subliniat că „vor avea grijă de acești oameni”. Aceasta a mai menționat că la punctele de trecere cu Ucraina se atestă o creștere a fluxului de tranzit, iar instituțiile responsabile instalează centre de triere.

„Vom ajuta oamenii care au nevoie de sprijinul nostru. În acest moment suntem pregătiți să acomodăm câteva zeci de mii de oameni.

În același timp, Guvernul este în contact permanent cu organizațiile internaționale și avem pregătite mai multe scenarii în cazul în care vom avea un flux mai mare de refugiați.

VEZI ȘI 👉  Soțul Gelos Angajează Un Detectiv Să-I Urmarească Soția Pe Care O Banuia De Infidelitate. După O Săptămână De Filaj Detectivul Îi Da Raportul.– Trei Zile La Rând Soția Dumitale A Plecat

Monitorizăm atent evoluția situației din țară și din regiune. Suntem în contact cu autoritățile din statele vecine și alți parteneri externi” a afirmat Maia Sandu

Maia Sandu: „Vom ajuta oamenii care au nevoie de sprijinul nostru. În acest moment suntem pregătiți să acomodăm câteva zeci de mii de oameni”
În acest caz, Maia Sandu a îndemnat cetățenii să fie mai înțelegători și să fim pregătiți să ne ajutăm unii pe ceilalți.

„Fac apel către autoritățile administrației publice locale să fie disponibile și la datorie și să conlucreze cu autoritățile centrale la nevoie. Toate instituțiile statului sunt în stare de alertă, funcționează un centru de gestionare a crizei. Prioritatea noastră este în continuare siguranța oamenilor”, a mai adăugat președintele Republicii Moldovei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *