Războiul este, pentru moment, doar unul al declaraţiilor. Dar la nevoie vorbele sunt acoperite de armament. Ce s-ar întâmpla dacă armata Rusiei şi NATO ar intra într-un conflict în teren? Care este forţa militară de ambele părţi? Urmăriţi o comparaţie între tehnica fiecărei părţi.

Indiferent de tensiunile declarative dintre Rusia şi NATO, nimeni nu-şi doreşte un război nuclear. Astfel că, pe lângă imensele implicaţii economice, tot la tehnica militară de bază s-ar ajunge. Asta în cazul în care oricare dintre părţi ar face un prim pas greşit. Totuşi, e bine de ştiut cine cu ce se laudă

Eurofighter-ul. Supersonic de producţie europeană, poate fi comparat cu MIG-ul-35 al ruşilor. Similare la dimensiuni şi viteză maximă, 2 mach, Typhoon-ul este net superior MIG-ului 35 la tehnologia radar şi capabilităţile defensive.

MIG-ul, în schimb, stă puţin mai bine la armament. Tunurile sunt de calibru mai mare, la fel şi distanţa de tragere. Dacă ne raportăm la bani, însă, ruşii câştigă detaşat. De trei ori mai ieftin decât Eurofighterul, într-o luptă a costurilor, 300 de MIG-uri vor învinge oricând 100 de Typhoon-uri.

VEZI ȘI 👉  Ce au gasit colegii de celula sub perna lui Cristian Cioaca! Rasturnare de situatie in cazul Elodia

Apropo, italienii detaşaţi în România fac poliţie aeriană cu astfel de Eurofightere.

F-18 Super Hornet vs Sukhoi-35

Trecem la o pereche de multiroll-uri care au costuri similare. Aproximativ 55 de milioane de euro bucata. Superior la viteză, Sukhoi-ul 35 al ruşilor e un avion de generaţia a patra cu vreo 4 tone mai greu decât Hornet-ul. Poate fi echipat cu trei tipuri de rachete – rachete ghidate şi neghidate, rachete antinavă – şi bombe de până la 1,5 tone. În plus, are sisteme excelente de bruiaj.

Super Hornet este, însă, poate cel mai cost-eficient supersonic american produs vreodată. Echipat similar omologului său, poate transporta, însă, mai multe tipuri de bombe. Deci, într-o luptă aer-sol, F18 câştigă. În plus, poate fi lansat de pe portavion.

Canadienii operează şi pe teritoriul României supersonice Super Hornet.

MI-24 vs Boeing AH-64 Apache

Am ales să comparăm şi două elicoptere. De atac. MI-24 al ruşilor cu americanul AH-64 Apache. Au rază de acţiune similară, aproximativ 460 de kilometri, MI-24 zboară totuşi ceva mai repede decât Apache şi poate transporta aproape de două ori mai mult armament decât elicopterul american care are doar trei opţiuni primare: un tun, rachete neghidate şi Hellfire.

VEZI ȘI 👉  Nu Mai Puneti Leustean La Ciorba! Este Cea Mai Frecventa Greseala! Medicii Trag Un Semnal De Alarma

Doar că… fiind dotat cu un radar panoramic, poate fi un atu tactic extraordinar în luptele aer-sol.

VPK-7829 Boomerang vs Stryker M 1126

Şi, pentru că tot vorbim despre Stryker-ul american care tocmai ce a ajuns şi la noi, am ales să-l compar cu ceva ce ruşii au chiar acum aproape de graniţa cu Ucraina. VPK Boomerang. Sunt maşini de luptă de infanterie, ambele dedicate luptelor antiaeriene, anti-tanc şi misiunilor de recunoaştere.

Avantajul VPK-ului este că poate duce 4 rachete antitanc odată şi este la categoria: amfibie. Adică, nu intră la apă, spre deosebire de Stryker care are doar …pardoseala impermeabilă.

Fără a trage concluzii, sperăm doar că nu se va ajunge la momentul în care toate aceste informaţii tehnice… să fie puse în practică.

VEZI ȘI 👉  Anunțul zilei despre DIGI! Compania a dat lovitura în Ungaria

Joe Biden crede că invazia Rusiei în Ucraina va avea loc “în următoarele zile”

Președintele american Joe Biden a declarat, joi, că o invazie a Ucrainei este iminentă și că Moscova este implicată într-o operațiune sub steag fals pentru a justifica o ofensivă militară, transmite The Guardian, care citează AFP.

Toate indiciile pe care le avem arată că ei (n.r. militarii ruși) sunt pregătiți să intre în Ucraina, să atace Ucraina. Simțul îmi spune că se va întâmpla în următoarele zile“, le-a zis Joe Biden reporterilor de la Casa Albă.

Politico: 20 februarie, o nouă dată pentru invazia Rusiei în Ucraina

Avertismentul potrivit căruia Rusia va invada Ucraina pe 16 februarie a fost încă de la început eronat. Evenimentele care vor avea loc după 20 februarie sunt esenţiale, informează Politico

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *