SUA  i-au propus președintelui ucrainean Zelenski să îl evacueze din Kiev, unde se pare că asaltul este pe cale să înceapă. Acesta a refuzat vehement și a rămas în buncărul în care se ascunde alături de alți oficiali ai statului ucrainean.

Ce le-a răspuns Zelenski americanilor

Zelenski a refuzat categoric propunerea și totodată le-a transmis rușilor că este pregătit să negocieze cu ei pentru încetarea cât mai rapidă a războiului. În seara zilei de vineri președintele din Ucraina a ieșit din buncărul în care se ascunde la Kiev și a transmis un mesaj pentru toată populația, dar și pentru toți liderii lumii.

„Liderul partidului este aici, șeful oficiului președintelui este aici, premierul este aici. Cu toții suntem aici să aparăm independența noastră, aparăm Ucraina”, a spus președintele Ucrainei.

În cursul nopții Zelenski a mai transmi mesaje din buncărul în care se ascunde, menționând că el este ținta nr 1. Acesta i-a încurajat pe militari să lupte, iar pe civili i-a rugat să se adăpostească cât mai repede, cu orice preț.

„Noaptea asta va fi cea mai grea.  Inamicul va intra în forță. Noaptea vor face asaltul, nu trebuie să dăm capitala! Trebuie să rezistăm în această noapte!”, a spus el.

Zelenski a vorbit vag și despre pierderile omenești care s-au produs de două zile încoace. Nu se știe totuși câți ucrainieni au murit de fapt și câți rușu.

„Trebuie să rezistăm pe toate fronturile unde dușmanul nostru va încerca mișelește și dur să intre. Inamicul își va folosi toată forța pe toate fronturile pentru a ne străpunge apărarea. Sunt pierderi la noi și sunt sute de pierderi în rândul ocupanților”, a mai spus Zelenski.

El a adăugat că „vor fi atacuri în Cinihiv, Harkov, asupra oamenilor noștri din Donbas, mai ales la Kiev”.

VEZI ȘI 👉  Divorțul dintre Deea și Dinu Maxer, detalii de culise. Cum s-a produs ruptura și ce se întâmplă cu cei doi copii

„Toate rugăciunile și gândurile noastre merg către soldații noștri. O parte din țară este în deosebi atacată. Pe civili îi rog să meargă în adăposturi”, a mai spus Zelenski.

„Cei care s-au alăturat deja apărării țării sau pot ajuta apărarea, opriți inamicul oriunde puteți. Ștergeți semnele speciale pe care sabotorii le lasă pe drumuri și case. Ardeți echipamentul inamic cu tot ce puteți. Dacă chiar și grădinițele sunt un obiectiv acceptabil pentru invadatori, nu ar trebui să aibă nicio șansă”, a spus Zelenski.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *