Andrei Dumbravă, un soldat român din Ucraina, a fost ucis cu sânge rece de trupele ruse, în Odesa. Tânărul avea 32 de ani și era tatăl unei fetițe de patru ani. Soția lui este însărcinată în șapte luni.

Un tânăr de 32 de ani, etnic român, Andrei Dumbravă, soldat în armata ucraineană, a fost ucis joi într-un atac desfășurat de forțele ruse împotriva unei unități militare din Odesa.

„Avem tare mare durere. Au reușit să-l ucidă… Băiatul nostru, cel mai scump copil”, a spus, printre lacrimi femeia, în timp ce nora ei era împietrită de durere

„Am aflat că au căzut două rachete, au distrus un sistem radar. Au murit 22 de persoane acolo, însă ce nu știam este că printre aceste persoane era și un nepot de-al nostru. Seara, ne-au comunicat rudele cu durere că este Andrei, nepotul nostru, printre cei decedați. Tatăl lui, vărul meu primar, era în Odesa, pentru că muncește acolo.  Andrei era în ture, acolo, de pază. Soția lui a vorbit ultima oară cu el când a plecat seara în tură, pe 23, și pe 24, dimineața, nu s-a mai întors. Nimeni nu s-a așteptat la asta”, a declarat, pentru Știrile Pro TV, Sergiu Șchiopu, unchiul lui Andrei.

VEZI ȘI 👉  Tratament excelent împotriva căderii părului: Tratament cu Frunze de nuc

Site-ul Unimedia, de peste Prut, a publicat imagini de la locul atacului, în care se poate vedea că unitatea în care era românul a fost făcută praf de bombardament, vezi Galerie Foto.

Rusia consideră că şi-a îndeplinit ”cu succes” toate obiectivele stabilite în prima zi a invaziei Ucranei, unde bombardamente şi confruntări armate s-au soldat cu aproape 140 de morţi, potrivit autorităţilor ucrainene, relatează AFP. Ofensiva rusă în ucraina vizează ”decapitarea” Guvernului de la Kiev şi instalarea unui regim favorabil Moscovei, a acuzat joi un oficial militar american.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *