Liderii europeni reacționează pe fondul continuării invaziei rușilor în Ucraina. Președintele Franței, care săptămâna trecută a încercat să-l convingă pe Putin să se întâlnească cu liderul de la Casa Albă pentru a rezolva tensiunile cu Ucraina, pe cale diplomatică, crede că războiul nu se va termina prea curând.

Emmanuel Macron: Acest război va dura. Trebuie să ne pregătim

Președintele Franței a declarat că are convingerea că acest război va dura și că avea consecințe pentru care trebuie să ne pregătim cu toții. Emmanuel Macron a anunțat că Guvernul Franței va avea un plan de reziliență pentru a reuși să facă față consecințelor economice ale acestui război.

Războiul a revenit în Europa (…). Dacă trebuie să vă împărtăşesc o convingere în această dimineaţă, aceea este că acest război va dura” şi “nu va fi fără consecinţe pentru lumea agricolă, a declarat Emmanuel Macron.

Șeful statului francez a declarat că în cadrul NATO urmează să fie asumate angajamente suplimentare pentru protejarea teritoriilor aliaților baltici și români.

VEZI ȘI 👉  Manelista Sorina se zbate între viață și moarte! Fosta soție a lui Guță este grav bolnavă

Totodată, președintele Franței a promis Ucrainei un ajutor economic suplimentar de 300 milioane de euro. Emmanuel Macron a precizat că se află în contact permanent cu autoritățile de la Kiev pentru a le trimite material defensiv pentru a face față invaziei rușilor.

Liderii europeni reacționează dur după atacul Rusiei

Ursula von der Leyen a precizat, într-o declarație de presă, că Uniunea Europeană va trage la răspundere Moscova pentru atacul nejustificat asupra Ucrainei. Șefa executivului blocului comunitar a declarat că ne confruntăm cu un act de agresiune fără precedent a conducerii ruse împotriva unei țări suverane, independente și “condamnă acest act barbar precum și argumentele cinice care îl justifică”.

VEZI ȘI 👉  După Elena Udrea, Ioana Băsescu Este Următoarea Pe Listă. Anunț De Ultimă Oră! Ce Se Întâmplă Cu Fiica Fostului Președinte? 24 De Ore

Ursula von der Leyen este de părere că milioane de ruși nu vor război, dar că liderul de la Kremlin încearcă să dea timpul înapoi la vremurile imperiului rus, punând în pericol viața propriului popor rus.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii s-a declarat îngrozit de evenimentele înspăimântătoare din Ucraina, iar cancelarul german Olaf Scholz a condamnat ferm acest “act lipsit de scrupule” al președintelui Vladimir Putin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *