Președintele Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, a anunțat că este momentul ca Europa să răspungă mult mai ferm în contextul atacurilor care se întâmplă în Ucraina. Aceasta a mărturisit că intenționează să aplice sancțiuni și mai aspre Rusiei, pentru ca Putin să nu își mai poată finanța mașina de război rusă.

Ursula Von Der Leyen, declarații de ultima oră

Președintele Comisiei Europene a declar să aplice și sancțiuni mult mai dure decât cele de până acum. În primul rând este vorba despre mai multe bănci ruse care ar urma să fie decuplate de la sistemul SWIFT, dar și înghețarea activelor Rusiei din bănci.

VEZI ȘI 👉  BANCUL ZILEI | „Iubito, te-am înșelat..”

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen a condamnat în mod ferm demersul Rusiei de a extinde zona de conflict și speră că toate măsurile care vor fi luate în vor opri pe Putin să mai poată finanța mașina sa de război.

“Noi suntem hotărați să impunem sancțiuni dure, masive Rusiei, costuri care vor merge de la sistemul internațional financiar de la care o decuplăm până la alte sancțiuni în colaborare cu ceilalți lideri europeni.

Considerăm că este cazul să răspundem mai ferm, să înăsprim sancțiunile, să facem în aşa fel încât Putin să nu mai poată finanța maşina de război rusă.

Mai întâi, ne angajăm să ne asigurăm că un anumit număr de bănci ruse se vor decupla de la sistemul SWIFT.  A tăia Rusia de la acest sistem înseamna că nu va mai putea face cea mai mare parte a tranzacțiilor financiare mondiale.

VEZI ȘI 👉  Strigător la CER! O tânără din Dolj, venită din Anglia să îşi înmormânteze tatăl, a murit la fel ca el, împreună cu iubitul ei

Asta va bloca importurile şi exporturile Rusiei. În al doilea rând, vom îngheța activele Rusiei din bănci. De asemenea, vom interzice oligarhilor ruşi să-şi mai folosească activele pe piețele noastre.

Toate aceste măsuri vor afecta grav posibilitatea lui Putin de a-şi finanța războiul şi vor avea un rol de a eroda sever economia rusă.

Ceea ce face el nu este să distrugă Ucraina, ci distruge viitorul propriei ţări “, a spus preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *