Rușii au lansat un ultimatum pentru pacea de la Minsk. Președintele ucrainean mai are la dispoziție o oră până când va decide oferta rușilor de a negocia pacea la Minsk. Volodimir Zelenski a declarat ferm că Ucraina nu acceptă negocierea la Minsk, în Belarus.

Rușii au lansat un ultimatum pentru pacea de la Minsk: „Mai aveți o oră”

UPDATE, 15.03. Potrivit unor surse din presa de la Moscova, Ucraina confirma negocierile de pace. Zelenski ar fi trimis o delegatie la Minsk, pentru a se intalni cu delegatia rusa.Ucrainenii se vor intalni cu rușii la Gomel, la Belarus. 

În continuare, presiunea este foarte mare pe capitala Ucrainei, Kiev. Militarii ucraineni se luptă cu rușii pentru a nu invada capitala. Mentalitatea ucraineană este foarte puternică, iar cetățenii rămași în Ucraina au anunțat că vor lupta pentru țara lor.

Președintele rus Vladimir Putin este pregătit să trimită o delegație în capitala aliatului său belarus, la Minsk, pentru a negocia cu Ucraina, pe care a invadat-o, joi, 24 februarie. ”Vladimir Putin este dispus să trimită la Minsk o delegaţie rusă, la nivel de miniştri ai Apărării şi de Externe şi de administraţie prezidenţială, la negocieri cu o delegaţie ucraineană”, anunţă Dmitri Peskov. Rusia a anunțat că este dispusă să negocieze cu Ucraina, dacă autoritățile ucraine depune armele.

De cealalată parte, Volodimir Zelenski a declarat că refuză oferta rușilor de a negocia pacea la Minsk. Zelenski i-a cerut lui Putin să se așeze cu el la masa negocierilor. „Vrem pace, vrem să se termine războiul, dar negocierile nu pot avea loc la Minsk. Noi am propus – Bratislava, Budapesta, Istanbul, oricare oraș, într-o țară în care nu zboară rachete”, a declarat aceasta, într-un video pe contul său de Telegram.

Rusia a anunțat că președintele Volodimir Zeleski are la dispoziție o oră să se decidă dacă vrea negocierea la Minsk sau nu. În același timp, o delagație rusă a fost trimisă la Minsk. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, susține că președintele ucrainean minte atunci când vorbește despre discuțiile privind statutul de neutralitate al Ucrainei în schimbul unor garanții de securitate. „Șansele ratate ale lui Zelenski le cunoaște toată lumea”, a declarat acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *