O primă fractură a apărut în regimul lui Vladimir Putin, în interiorul Dumei de Stat, Parlamentul rusesc controlat de Vladimir Putin.

Un deputat rus a cerut încetarea războiului

Deputatul comunist Mihail Matveev a cerut încetarea războiului, spunând că parlamentarii ruși au votat pentru pace în republicile separatiste Donețk și Lugansk, nu pentru război în Ucraina, notează publicația rusă citată de G4Media.

„Cred că războiul ar trebui oprit imediat. Votând pentru recunoașterea DNR/LNR, am votat pentru pace, nu pentru război. Pentru ca Rusia să devină un scut, pentru ca Donbasul să nu fie bombardat și nu pentru ca Kievul să fie bombardat”, este postarea parlamentarului Mihail Matveev.

“Nu războiului”- mesajul postat de fiica purtătorului de cuvânt al Kremlinului

Elizaveta Peskova, fiica purtătorului de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, a postat pe Instagram un mesaj împotriva războiului, conform Business Insider și Yahoo News.

Elizaveta Peskova, în vârstă de 24 de ani, este fiica lui Dmitri Peskov, cel mai proeminent purtător de cuvânt al Kremlinului.

VEZI ȘI 👉  Soţul vine din delegaţie şi soţia are trei bărbaţi în casă

Ea a postat vineri pe Instagram mesajul „HET BOЙHE” – „Nu războiului”, pe un fundal negru, scrie Yahoo News, care menționează o captură de ecran postată pe Twitter de postul rusesc TV Rain. Potrivit Hotnews.ro, tânăra a șters ulterior postarea.

Acesta este principalul mesaj scandat de manifestanții ruși care au protestat în ultimele zile în mai multe orașe din Rusia, cerând oprirea războiului din Ucraina.

Bilanțul morților după trei zile de război între Rusia și Ucraina

După trei zile de război total declanșat de Rusia în Ucraina, s-au înregistrat aproape 200 de morți dintre civilii ucrainieni, între care și 3 copii. Numărul răniților a depășit 1100 după trei zile de invazie rusească, dintre care peste 20 de copii.

Primarul orașului Kiev, Vitali Klitschko, spune că 35 de persoane au fost rănite în luptele de peste noapte la Kiev. Printre răniții din bombardamente sunt și doi copii, a spus primarul Capitalei ucrainiene.

VEZI ȘI 👉  Chef Florin Dumitrescu a oferit prima reacție după ce Antena 1 a anunțat că cei 3 au fost dați afară

Popularitatea lui Vladimir Putin în Rusia ar putea să scadă

În ultimele zile au existat numeroase proteste în zeci de orașe din Rusia împotriva războiului din Ucraina și o mulțime de celebrități și influenți ruși și-au arătat opoziția față de război pe conturile lor de pe rețelele sociale.

Acum, un consilier al Kremlinului- Andrey Kortunov, directorul general al Consiliului rus pentru afaceri internaționale (RIAC)- a declarat pentru BBC că sfatul său a fost că invazia rusă a Ucrainei nu este justificată.

El a spus că mulți dintre colegii săi din ministerul de externe au fost, de asemenea, „foarte surprinși, șocați și chiar devastați” să vadă ce se întâmplă.

Decizia de a invada a fost luată la Kremlin, crede el. „Dacă este o operațiune care va avea victime limitate și va fi considerată un succes, popularitatea conducerii nu va scădea”, a spus el.

VEZI ȘI 👉  Bulă a făcut poze de buletin la 20 chinezi. Ca să nu scoată pentru fiecare câte o poză separată, a scos o singură poză, în 20 de exemplare. Toţi au fost mulţumiţi, doar un singur chinez s-a întors supărat.

Planul inițial al lui Putin era să finalizeze operațiunea în două săptămâni, a spus el. „Dacă face asta, poate daunele vor fi limitate, dacă nu reușește să facă asta, atunci popularitatea lui este probabil să scadă”, a precizat Andrey Kortunov.

Criza uriașă declanșată de Rusia după invazia neprovocată și fără o motivație logică în Ucraina trece la un nou nivel. Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a ordonat ridicarea nivelului de alertă pentru armele nucleare, Rusia fiind practic pregătită să atace cu arme non-convenționale dacă nu are câștig de cauză.

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat comandamentului său militar să pună forțele de descurajare ale Rusiei- o referire la unitățile care includ arme nucleare- în stare de alertă maximă, invocând declarații agresive ale liderilor NATO și sancțiuni economice împotriva Moscovei, potrivit Reuters.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *