Ambasada Franței în România transmite că s-a accelerat desfăşurarea de trupe franceze în țara noastră pentru siguranța flancului estic, al Alianţei Nord Atlantice și al UE.

În a cincea zi de război Rusia-Ucraina, Franța și-a accelerat trupele armate în țara noastră. Ambasada Franței în România a transmis informația, precizând importanța ”reasigurării flancului estic al Alianţei şi al Uniunii Europene”. În această seară, militari francezi au aterizat în România, într-un avion având culorile Ucrainei.

Desfășurare amplă a trupelor franceze în România, în plin război al Ucrainei cu Rusia

MApN a prezentat, pe Facebook, primele imagini cu soldaţii francezi ajunşi în România. “Solidaritate aliată: primii militari din detașamentul care reprezintă contribuția Franței la Forța de Răspuns a NATO au ajuns, în această seară, în România, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. Ei vor fi urmați, în zilele următoare, de celelalte forțe și mijloace”, a transmis ministerul.

VEZI ȘI 👉  Ministrul Educației, anunț pentru elevi la început de an școlar! Vești bune

De asemenea, Ambasada Franţei menționeză că încă de sâmbătă au sosit în România ”elementele precursoare”.

”Noua situaţie creată în urma agresiunii ruseşti asupra Ucrainei face mai necesară ca oricând exprimarea solidarităţii între europeni, în beneficiul celor mai expuşi dintre aliaţii noştri şi membrii UE. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *