După ce a decis să declanșeze războiul în Ucraina, Putin este apostrofat din toate direcțiile. Grupul de hackeri Anonymous este cel care îl pune acum la zid pe liderul de la Kremlin, aducându-i amenințări serioase dacă nu se decide să pună capăt suferinței în țara vecină.

După ce toti liderii europeni au decis să-i întoarcă spatele lui Vladimir Putin și să ajute Ucraina, în semn de protest față de atrocitățile războiului, acum și grupul de hackeri Anonymous a decis să intervină și îl amenință dur pe liderul din Rusia.

Grupul de hackeri Anonymous a precizat că atacurile asupra Guvernului rus nu vor înceta până când Putin nu va respecta drepturile fundamentale ale omului.

Ba chiar mai mult de atât, hackerii anunță cele câteva site-uri doborâte reprezintă ceva infim față de ceea ce ar putea să urmeze, dacă Putin nu pune punct războiului sângeros din Ucraina.

”Vom continua atacurile împotriva guvernului rus până când acesta va respecta drepturile fundamentale ale omului pe care toată lumea le merită. Invadarea Ucrainei arată că regimul pe care-l conduci nu are respect faţă de drepturile omului.

VEZI ȘI 👉  Bancul De Miercuri

Domnule Putin, te vei confrunta cu atacuri cibernetice fără precedent din toate colţurile lumii. Câteva site-uri doborâte este doar începutul, curând vei cunoaşte mânia deplină a hackerilor lumii.

Mulţi dintre ei, cei mai probabil, sunt rezidenţi ai ţării tale. Secretele tale s-ar putea să nu mai fie în siguranţă”, au precizat hackerii Anonymous pe Twitter.

Site-ul TASS a fost spart: „Putin ne forteaza sa mintim si ne pune in pericol. Opriti aceasta nebunie, nu va trimiteti fiii si sotii la moarte sigur”

Site-ul agentiei ruse de stiri de stat TASS a fost piratat luni, site-ul fiind inlocuit cu mesaje in care se afirma ca presedintele rus Vladimir Putin ii „obliga” sa „minta”, relateaza Reuters.

Potrivit Reuters, mesajul era urmatorul:

„Dragi cetățeni. Vă îndemnăm să opriți această nebunie, să nu vă trimiteți fiii și soții la moarte sigură. Putin ne face să mințim și ne pune în pericol. Am fost izolați de întreaga lume, au încetat să mai cumpere petrol și gaze. Peste câțiva ani vom trăi ca în Coreea de Nord. Ce este pentru noi? Să-l bag pe Putin în manuale? Acesta nu este războiul nostru, să-l oprim! Acest mesaj va fi șters, iar unii dintre noi vor fi concediați sau chiar închiși. Dar nu mai putem suporta”, se arată în mesajul publicat de hackeri.

VEZI ȘI 👉  Vești triste despre Radu Ile. Ce a pățit artistul de muzică populară

Alăturat mesajului, hackerii au publicat și numărul morților în rândul soldaților ruși, după invazia Ucrainei. Ulterior, site-urile menționate au fost închise.

Mesajul a fost intre timp eliminat. Site-ul spune acum: „Ne pare rau, pagina pe care o cautati este momentan indisponibila. Va rugam sa incercati din nou mai tarziu”.

Hackerii din grupul Anonymous au declarat sambata „razboi cibernetic” Rusiei si presedintelui Vladimir Putin dupa invazia rusa in Ucraina.

Acestia au cerut Moscovei sa-si retraga trupele din aceasta tara, in caz contrar vor fi executate atacuri cibernetice asupra principalelor website-uri ale guvernului rus, transmite agentia EFE, citata de Agerpres.

„Grupul Anonymous este in stare de razboi cibernetic impotriva guvernului rus”, au anuntat hackerii pe contul lor de Twitter, initiativa salutata imediat de ministrul ucrainean titular al portofoliul digitalizarii, Mihailo Fedorov, care a descris actiunea hackerilor drept o „operatiune speciala” impotriva Rusiei.

VEZI ȘI 👉  Dieta cardiacă: cum să slăbești aproape 5 kilograme în 3 zile. Meniul complet pentru fiecare zi

In mesajul lor, hackerii Anonymous au tinut sa-i aminteasca presedintelui Putin ca au reusit sa sustraga mai demult date ale Ministerului Apararii rus, care acum pot fi accesate liber pe internet. Hackerii l-au mai amenintat pe liderul de la Kremlin cu dezvaluirea unor informatii „demolatoare” pe care el a reusit sa le ascunda pana in prezent.

Rusia si mass-media ruse de stat s-au confruntat de altfel cu mai multe atacuri cibernetice dupa ce joi armata rusa a declansat ofensiva impotriva Ucrainei, precedata de un atac cibernetic masiv impotriva acestei tari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *