Este alertă la granița României. Două rachete rusești au lovit, marți dimineață, un obiectiv aflat la o distanță de 20 de kilometri de Izmail. Este vorba despre o stație de radiolocație, după cum a anunțat Poliția de Frontieră.

Două rachete au lovit, în dimineața zilei de 1 Martie, o stație de radiolocație din Ucraina. Obiectivul s-a aflat la 20 de kilometri distanță de Izmail. Anunțul a fost făcut în această dimineață de reprezentanții Poliției de Frontieră.

Este vorba de un atac cu rachete asupra unei baze militare din satul Cairaclia (Loshchinovka), din regiunea Odessa, aflat la doar 15 km de granița cu România.

Lider al etnicilor români din regiunea Odesa, Anatol Popescu a transmis, la rândul său, informații despre acest atac cu rachete printr-o postare pe Facebook. Potrivit acestuia, la Cairactia s-a născut tatăl actorului Tudor Chirilă.

Războiul din Ucraina, tot mai aproape de România. Poliția de Frontieră este în alertă

Satul Loshchinovka din districtul Izmail, la nord de regiunea Odesa, a fost ținta bombardamentelor cu rachete lansat în dimineața zilei de marți de armata rusă, Atacul s-a produs în jurul orei 7:30.

„ Dragi oameni din Izmail! O lovitură cu rachete a fost efectuată asupra unei unități militare (stație radar) din satul Loshchinovka”, se arată în mesaj.

„ Vă rog să rămâneți acasă, pe cât posibil, până la clarificarea completă a situației operaționale”, scrie primarul orașului Izmail, Andrey Abramchenko.
„Lovitură cu rachete asupra bazei militare din Loshchinovka, lângă Izmail, regiunea Odesa”, scrie șeful Consiliului Public din cadrul Administrației Regionale de Stat Odesa, Serghei Bratchuk.

Trebuie remarcat faptul că stațiile radar, parte din forțele de apărare aeriană, sunt situate pe autostrada Izmail-Odessa, în zona Loshchinovka. Abramchenko nu raportează consecințele bombardamentelor, numărul de răniți și morți sau daunele cauzate.

Izmayil, scris și Izmail, este un oraș din sudul Ucrainei. Se află pe malul de nord al principalului canal de distribuție al Dunării, la aproximativ 80 km de Marea Neagră.

La sfârşitul secolului al XIV-lea era aşezarea slavă Smil. În 1484, a fost cucerit de turci, care l-au fortificat și păstrat până în anul 1812. Apoi, a intrat sub posesie rusească din 1812 până în 1856, când turcii au reluat această localitate.

Un ministru al lui Vladimir Putin a trecut direct la amenințări. Suntem vizați în mod direct. Asta pentru că oficialul rus a făcut referire la statele care oferă suport militar cu arme letale Ucrainei. Țara noastră este și e pe listă.

Cutremur pentru România. Rusia a trecut direct la aminențări. Țara lui Vladimir Putin a avertizat toate statele care oferă suport militar cu arme letale Ucrainei. Printre ele se află și România.

Mai exact, ministerul de Externe al Rusiei a transmis un anunț de amenințare pentru țările care oferă suport militar cu arme letale Ucrainei. Ministerul de Externe al Rusiei a avertizat că țările care sprijină Ucraina cu arme letale ar avea responsabilitatea dacă acestea sunt folosite în timpul ofensivei de la Moscova, informează The Kyiv Independent.

Amenințarea a fost lansată în contextul în care mai multe state printre care şi România au anunţat că vor sprijini Forţele Armate ale Ucrainei cu arme letale și carburanți și lubrifianți. Trebuie spus că țara noastră trimite ajutoare în valoare de 3 milioane de euro în Ucraina.

România a luat decizia de a sprijini Ucraina

România a luat duminică dimineață decizia de a sprijini Ucraina şi trimite o nouă tranșă de ajutoare, cu o valoare de 3 milioane de euro. Această decizie a fost anunțată de purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru. El a dat mai multe detalii în timpul ședinței grupului pentru gestionarea situației generate de agresiunea militară rusă din Ucraina.

Prima tranșă de ajutoare trimisă de țara noastră a ajuns deja în statul vecin. Autoritățile române au anunțat că trimit combustibili, veste antiglonț, căști, muniție și echipamente militare, alimente, apă și medicamente.

România și-a anunțat disponibilitatea de a prelua răniți ucrainieni în unități medicale din rețeaua militară și civilă. Societătea civilă românească, agenții economici, și alte categorii de voluntari români au oferit sprijin pe platforma special lansată. Au fost strânse1.269 de oferte, constând în alimente, apă, medicamente, cazare, transport și alte forme de sprijin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *