În cursul serii de ieri, un hacker anonim a spart canalele de televiziune din Rusia și a transmis imagini cu ce se întâmplă în aceste momente, de fapt, în Ucraina, pentru a se face dreptate.

În cursul serii de ieri, mai multe canale de televiziune rusești au fost sparte de către un hacker anonim, care a transmis imagini cu ce se întâmplă, de fapt, în Ucraina, pentru a scoate adevărul la iveală.

Videoclipul a devenit viral în scurt timp pe Reddit și a adunat reacții de aprecieri față de hackerul care a transmis imaginile de răz.boi.

Imaginile transmise de hacker pe canalele de televiziune rusești îi înfățișează pe refugiații ucraineni triști, abătuți, incapabili să își ajute țara.

Pe un alt canal, au fost transmise imagini cu un bărbat care își ia la revedere de la fiica lui, pe care trebuie să o abandoneze pentru a pleca la răz.boi.

Alt canal ilustrează întregi zone din Ucraina cuprinse și distruse de flă.cări, ucraineni strânși toți într-o cameră de mansardă destul de mică, alături de copii, fără paturi pe care să poată dormi, iar următorul canal arată blocurile din Ucraina distruse de ata.curile armatei ruse, cu ra.chete.

VEZI ȘI 👉  La o masă într-un bar, stătea un bărbat, barmanul îl întreabă: „De ce vă uitați în buzunar după fiecare pahar?”

Toate aceste imagini au fost transmise în semn de solidaritate pentru coșmarul prin care trece Ucraina în aceste momente din cauza războ.iului lansat de președintele rus Vladimir Putin.

Internauții sunt recunoscători față de hacker și se bucură pentru faptul că se face dreptate pentru ucraineni prin intermediul transmiterii a ceea ce se întâmplă cu adevărat în Ucraina și pe canalele rusești.

„Dumnezeu să-i binecuvânteze pe acești hackeri care expun ceea ce se întâmplă cu adevărat”, „Ce bine pentru ei”, „Să sperăm că nu vor recupera canalele prea ușor”, au fost câteva dintre reacțiile internauților, față de videoclipul postat pe Reddit.

Grupul de hackeri Anonymous a precizat că atacurile asupra Guvernului rus nu vor înceta până când Putin nu va respecta drepturile fundamentale ale omului.

Ba chiar mai mult de atât, hackerii anunță cele câteva site-uri doborâte reprezintă ceva infim față de ceea ce ar putea să urmeze, dacă Putin nu pune punct războiului sângeros din Ucraina.

”Vom continua atacurile împotriva guvernului rus până când acesta va respecta drepturile fundamentale ale omului pe care toată lumea le merită. Invadarea Ucrainei arată că regimul pe care-l conduci nu are respect faţă de drepturile omului.

VEZI ȘI 👉  Mitica, Un Barbat Plapand

Domnule Putin, te vei confrunta cu atacuri cibernetice fără precedent din toate colţurile lumii. Câteva site-uri doborâte este doar începutul, curând vei cunoaşte mânia deplină a hackerilor lumii.

Mulţi dintre ei, cei mai probabil, sunt rezidenţi ai ţării tale. Secretele tale s-ar putea să nu mai fie în siguranţă”, au precizat hackerii Anonymous pe Twitter.

Hackerii din grupul Anonymous au declarat sambata „razboi cibernetic” Rusiei si presedintelui Vladimir Putin dupa invazia rusa in Ucraina.

Acestia au cerut Moscovei sa-si retraga trupele din aceasta tara, in caz contrar vor fi executate atacuri cibernetice asupra principalelor website-uri ale guvernului rus, transmite agentia EFE, citata de Agerpres.

„Grupul Anonymous este in stare de razboi cibernetic impotriva guvernului rus”, au anuntat hackerii pe contul lor de Twitter, initiativa salutata imediat de ministrul ucrainean titular al portofoliul digitalizarii, Mihailo Fedorov, care a descris actiunea hackerilor drept o „operatiune speciala” impotriva Rusiei.

In mesajul lor, hackerii Anonymous au tinut sa-i aminteasca presedintelui Putin ca au reusit sa sustraga mai demult date ale Ministerului Apararii rus, care acum pot fi accesate liber pe internet. Hackerii l-au mai amenintat pe liderul de la Kremlin cu dezvaluirea unor informatii „demolatoare” pe care el a reusit sa le ascunda pana in prezent.

VEZI ȘI 👉  Președintele Franței, anunț ferm: “Trebuie să ne pregătim!”

Site-ul agentiei ruse de stiri de stat TASS a fost piratat luni, site-ul fiind inlocuit cu mesaje in care se afirma ca presedintele rus Vladimir Putin ii „obliga” sa „minta”, relateaza Reuters.

„Dragi cetățeni. Vă îndemnăm să opriți această nebunie, să nu vă trimiteți fiii și soții la moarte sigură. Putin ne face să mințim și ne pune în pericol. Am fost izolați de întreaga lume, au încetat să mai cumpere petrol și gaze. Peste câțiva ani vom trăi ca în Coreea de Nord. Ce este pentru noi? Să-l bag pe Putin în manuale? Acesta nu este războiul nostru, să-l oprim! Acest mesaj va fi șters, iar unii dintre noi vor fi concediați sau chiar închiși. Dar nu mai putem suporta”, se arată în mesajul publicat de hackeri.

Alăturat mesajului, hackerii au publicat și numărul morților în rândul soldaților ruși, după invazia Ucrainei. Ulterior, site-urile menționate au fost închise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *