Rusia a ajuns la cea de-a șaptea zi de război. Lucrurile sunt tot mai grave și Ucraina este bombardată puternic de ruși, deși au încercat și să negocieze. Joe Biden, unul dintre susținătorii țării vecine, a adus acuzații grele și amenințări la adresa lui Putin, precizând că soarta lui nu va fi deloc una bună.

Biden a interzis aeronavele rusești în SUA
Joe Biden este unul dintre președinții care intervine mereu în războiul dintre Ucraina și Rusia, care nu dă semne că se va sfârși curând. Liderul american este extrem de dezamăgit de alegerea lui Putin de a acționa violent și face tot posibilul ca să îl pedepsească pe acesta.

Economia Rusiei este tot mai amenințată de către Mișcările pe care le fac statele în acest sens. Joe Biden susține că va face tot ce poate pentru a pune la pământ economia rusească, ce deja a început să sufere modificări radicale. Astfel, la fel ca multe alte state, și SUA interzice accesului navelor rusești în spațiul aerian.

VEZI ȘI 👉  Ce se întâmplă în caz de război cu cei care nu au făcut armata. Anunțul făcut de ministrul Apărării

„În această seară anunț că ne vom alătura aliaților noștri pentru a închide spațiul aerian american tuturor zborurilor rusești, izolând și mai mult Rusia și adăugând o presiune suplimentară asupra economiei lor”, a spus președintele Biden.

Sanctiunile impotriva Rusiei si ajutorul acordat Ucrainei au venit din mai multe directii. Dar punerea trupelor la sol in Ucraina, care nu este membra a NATO , este o linie pe care SUA si alti aliati occidentali nu au fost dispusi sa o depaseasca.

Ambasadorul SUA la Natiunile Unite, Linda Thomas-Greenfield, a spus duminica pentru CNN, ca administratia Biden „a precizat clar” ca SUA nu va „pune cizma pe pamant”.

„Nu vom pune trupele americane in pericol”, a spus ea.

Dar ce alti factori tin trupele americane in afara Ucrainei? Iata ce trebuie sa stiti:

De ce SUA nu vor trimite trupe in Ucraina?
Desi SUA au condamnat cu orice ocazie actiunile Rusiei, presedintele Joe Biden a facut tot posibilul pentru a clarifica faptul ca fortele americane nu vor intra in Ucraina si nu vor implica direct Rusia

VEZI ȘI 👉  Minciunele pufoase și delicioase – Se prepară repede și se mănâncă tot la fel de repede! Rețetă pentru Crăciun

De ce e asa? Dupa cum a spus Biden pentru NBC News la inceputul acestei luni, „Este un razboi mondial cand americanii si Rusia incep sa se impuste unul in celalalt”. Cu alte cuvinte, intrarea SUA in conflict are potentialul de a declansa un razboi global.

Lt. general in retragere Mark Hertling , un analist de securitate nationala si militar pentru CNN, a declarat duminica: „Cheia diplomatiei este limitarea potentialului de razboi. In timp ce razboiul actual al invaziei ilegale a Rusiei in Ucraina este tragic, haotic. si devastator, este inca un conflict regional”.
„Daca NATO sau SUA ar trimite trupe in Ucraina pentru a-i ajuta sa lupte impotriva rusilor, dinamica s-ar muta catre un conflict multinational cu potentiale implicatii globale, datorita statutului de putere nucleara atat al SUA, cat si al Rusiei. Din aceasta cauza, SUA si NATO — si alte natiuni din intreaga lume – incearca sa influenteze succesul Ucrainei si infrangerea Rusiei oferind alte tipuri de sprijin”, a spus Hertling.

VEZI ȘI 👉  Vine iarna in Romania? Meteorologii au schimbat iar prognoza

Biden, atac dur la Putin
Joe Biden este extrem de revoltat de panica și haosul pe care le-a provocat Vladimir Putin după Declanșarea războiului și spera că Rusia va primi răsplata pe care o merită. Președintele american l-a numit pe Putin un „dictator” care este acum izolat de lume mai mult ca oricând și care nu știe cât de mult va avea de pierdut.
Liderul de la Washington a dat asigurări că forţele ţării sale nu caută să se confrunte cu soldaţii ruşi în Ucraina, dar se simte responsabil față de partenerii NATO pe care Putin ar putea să ii atace. Astfel, America va acționa în scopul asigurării păcii dacă va fi nevoie.

„Acum este ceasul, momentul nostru de responsabilitate. Testul nostru de hotărâre și conștiință, al istoriei în sine. În acest moment se formează caracterul nostru”, a spus Biden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *