Acțiunile lui Vladimir Putin nu sunt condamnate doar de populația Rusiei, dar și de oficiali. Printr-o scrisoare adresată direct președintelui, Consiliul Deputaților din districtul municipal Gagarinsky din Moscova și-a exprimat dezacordul față de război ș de situația prin care Rusia trece în acest moment.

Deputații de la Moscova se opun războiului. Putin a ales „calea spre degradarea și sărăcirea țării”
Decizia lui Vladimir Putin de a ataca Ucraina în data de 24 februarie a avut repercusiuni deosebit de grave pentru Rusia, atât pe plan economic, cât și social. În timp ce trupele rusești bombardează orașele principale ale statului condus de Volodimir Zelenski, statele lumii s-au unit și și-au propus să-l oprească.

Situația nu este diferită în Rusia, unde în decursul ultimelor șapte zile au avut loc numeroase proteste, chiar dacă asemenea manifestări sunt interzise prin lege și au existat mii de arestări. Oamenii nu vor război, iar conform informațiilor apărute în mediul online, se pare că nici nu ar fi informați corespunzător despre acest lucru. Soldații ruși își dau viața pe front și atacă Ucraina, iar familiile lor știu că aceștia participă la o operație „de apărare” a Republicilor Donețk și Lugansk, fără să se folosească însă cuvântul război.

Eforturile statului rus de a-și masca acțiunile față de propriul stat nu au însă succes, iar poporul va fi cel care va resimți pe deplin repercusiunile acestui război. Celor care se opun lui Vladimir Putin li s-au adăugat și oficiali ruși, care-și doresc ca președintele lor să înceteze atacul asupra Rusiei.

Consiliul Deputaților din districtul municipal Gagarinsky din Moscova și-a exprimat printr-o scrisoare dezacordul față de război și de situația prin care Rusia trece în acest moment. Aceștia sunt de părere că Vladimir Putin va aduce Rusia într-un punct economic critic, pe care îl vor putea depăși cu greu. Astfel, războiul ar trebui să ajungă la final, iar președintele să se resemneze cu faptul că deciziile lui nu au fost cele corecte și în favoarea interesului oamenilor pe care-i reprezintă.

„Aceasta este calea spre degradarea și sărăcirea țării (a Federației Ruse – n.r.). Nicio altă acțiune nu ar putea provoca mai multe daune economiei ruse“, se arată în scrisoarea semnată de deputații ruși.

Rusia nu-și recunoaște victimele de război

După 7 zile de război, numărul victimelor în rândul armatei ruse a depășit 6000 de persoane, după cum au transmis oficialii ucraineni. Rusia afirmă însă că acești soldați ucisi nu ar exista în realitate, așadar nu le va ridica.

„Au văzut fotografii ale fiilor lor și au început să dea telefoane și au aflat că unii sunt în captivitate, că alții au murit. Dar problema de a colecta cel puțin cadavrele morților pur și simplu nu există! „, a spus Senatorul rus Lyudmila Narusova, potrivit Unian.net.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *