Oleksandr Oksanchenko, cunoscut drept unul dintre cei mai buni piloți de luptă din lume, s-a stins deasupra Kievului apărându-și țara, în timpul unei misiuni în care a încercat să deturneze mai multe avioane rusești.

Colonelul ucrainean Oleksandr Oksanchenko a murit în timpul unei confruntări aeriene deasupra Kievului, în care a încercat să deturneze mai multe avioane de luptă rusești.

Președintele Volodimir Zelenski i-a acordat, post mortem, titlul de Erou al Ucrainei, revista Forțelor aeriene, Cer Senin.

Oleksandr Oksanchenko s-a stins deasupra Kievului

„Colonelul Oleksandr Oksanchenko, cel care a încântat și privirile românilor la BIAS 2016, și-a pierdut viața când avionul său a fost doborât deasupra Kievului de armata rusă.

VEZI ȘI 👉  Totul A Fost Dat Pe Față!

A fost pilotul de prezentare al aviației militare din Ucraina între anii 2013 și 2018, a prezentat în zbor, la nenumărate spectacole aeriene din întreaga lume, avionul Su-27 al Forțelor Aeriene din Ucraina”, a notat revista Cer Senin.

„Colonelul Oleksandr Oksanchenko, pensionat în anul 2018, s-a întors, voluntar, în serviciul activ pentru a-și apăra țara de invazia rusă și a plătit prețul suprem. Zbor lin, pilotule!”, a transmis revista Cer Senin.

Oleksandr Oksanchenko sau „Fantoma din Kiev”, record de avioane doborâte în primele ore ale invaziei ruse

Supranumit „Fantoma din Kiev”, Oleksandr Oksanchenko a reușit să doboare șase avioane militare rusești în primele 30 de ore ale invaziei.

VEZI ȘI 👉  HOROSCOP PENTRU PRIMĂVARA 2022, CU MIHAI VOROPCHIEVICI

„Ucrainenii sunt recunoscători acestui erou care ia la micul dejun piloți ruși” se nota într-un mesaj transmis pe rețelele de socializare.

Declarat primul as de luptă ucrainean de la cel de-al Doilea Război Mondial, Oleksandr Oksancenko avea peste 2.000 de ore de zbor și o performanță greu de egalat în privinţa executării celor mai complexe elemente de acrobație.

Fostul președinte ucrainean Petro Poroșenko a publicat pe contul de twitter o fotografie cu un pilot la sol, la bordul unui MiG, echipat de luptă, susținând că e vorba despre „Fantoma din Kiev”.

„În imagine avem pilotul MiG-29 cunoscut sub numele de Fantoma Kievului. El terorizează inamicii și face poporul ucrainean mândru. Are șase victorii în fața piloților ruși! Cu apărători atât de puternici, Ucraina va câștiga cu siguranță!”, a scris Poroșenko.

VEZI ȘI 👉  Doctorul Pavel ChirilA AVERTIZEAZA: Creste Serios Riscul De Cancer

Despre „Fantoma din Kiev”, pilot de vânătoare la bordul unui MiG-29, se spune că ar fi doborât șase avioane rusești în prima zi de lupte din Ucraina, joi, 24 februarie, după ce armata rusă a invadat vecinul de la vest. Informația a fost distribuită de zeci de mi de ori și presupusul erou a devenit rapid popular și simbolul rezistenței în Ucraina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *