UPDATE/ S-a confirmat faptul că avionul MIG 21-LanceR s-a prăbușit, dar informația de ultimă oră este că și elicopterul care a plecat în căutarea acestuia s-a

prăbușit în flăcări. Din nefericire, toți cei 5 militari aflați în elicopter au murit. Surse din MAPN susțin că elicopterul IAR-330 Puma s-ar fi prăbușit în flăcări, la Gura Dobrogei.

Înainte să dispară de pe radare, pilotul elicopterului care a plecat în căutarea avionului dispărut în jurul orelor 20.00, a anunțat că vremea este nefavorabilă.

Elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu

turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44. Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază, a transmis MApN printr-un comunicat.

Știrea inițială. Un avion MIG 21- LanceR românesc a dispărut de pe radare în județul Constanța. Potrivit primelor informații, a fost o explozie puternică lângă localitatea Cogealac, din județul Constanța.

Aeronava care a decolat de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu efectua o misiune de patrulare, iar la un moment dat a pierdut legătura cu turnul de control, în jurul orelor 20.00.

Potrivit unui comunicat al MApN, la acest moment nu sunt date despre starea pilotului şi a aeronavei.

Au fost declanşate de urgenţă operaţiunile de căutare-salvare. Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgenţă spre zona posibilului impact, iar echipajele de 

intervenţie ale ISU Dobrogea au pornit, de asemenea, spre această zonă, a transmis MApN.

ISU a intervenit cu mai multe echipaje și se îndreaptă către zona unde se presupune că s-a prăbușit avionul de luptă.

Solicitare din partea Rusiei către România
În plin război cu Ucraina, Rusia își îndreaptă atenția spre România și cere explicații de la Ministerul Afacerilor Externe. Autoritățile de la Kremlin au transmis 

o notă MAE român în legătură cu încălcări ale drepturilor cetățenilor ruși în țara noastră. Aflați, în următoarele rânduri, despre ce este vorba, de fapt.

Ambasadorul Rusiei în România a anunțat că țara condusă de Vladimir Putin a trimis o notă Ministerului de Externe al României privind încălcări ale drepturilor cetăţenilor ruşi în România.

Valeri Kuzmin, cel care ocupă funcția de ambasador al Rusiei în țara noastră a făcut declarații pentru un post de televiziune rusesc. Concret, este vorba despre anumite cazuri în care rușilor le-au fost încălcate drepturile.

O serie de bănci situate în România refuză să ofere servicii cetățenilor ruși, argumentând că aceștia au pașaport rusesc. (…) Au fost deja cazuri repetate în care cetățenilor ruși care se află aici în rezidență permanentă, de exemplu, li s-a refuzat serviciile bancare de către Raiffeisen, Banca Transilvania, BRD, a transmis ambasadorul Rusiei în România.

Oficialul a precizat că a trimis Ministerului Afacerilor Externe din România o notă în care a sesizat aceste probleme, iar la rândul lor, autoritățile române i-au cerut cazuri concrete de încălcare a drepturilor cetăţenilor ruşi şi au promis că vor lua măsuri dacă este posibil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *