Ce spune ministrul rus al Apărării despre conflictul din Ucraina. Cât vor dura luptele dintre Rusia și Ucraina.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat marți cât va dura invazia din Ucraina. La șapte zile de la începerea invaziei Rusiei în Ucraina, Serghei Șoigu

a dezvăluit ce planuri are Rusia, dar și cât va dura această operațiune care s-a soldat deja cu mii de morți și de răniți și cu peste o jumătate de milion de

cetățeni refugiați în mai multe țări din Europa.

Oficialul russ a declarat că principalul obiectiv al operațiunii este protejarea Rusiei de amenințarea din partea Occidentului, scrie agenția rusă Tass.

„Forțele armate ruse vor continua operațiunea militară specială până când obiectivele stabilite vor fi atinse”, a declarat marți Serghei Șoigu, cu o expresie pe

care Moscova o folosește pentru invazia declanșată în Ucraina pe data de 24 februarie.

„Protejarea Rusiei de o amenințare militară din partea Occidentului este principala sarcină a operațiunii militare speciale din Ucraina”, a declarat ministrul apărării, citat de Tass.

De asemenea, Șoigu a dezvăluit că armata rusă nu ocupă teritoriul ucrainean și că se iau toate măsurile pentru a-i proteja pe civili.

De aemenea, Ministrul Apărării a dezvăluit faptul că Ucraina plasează mai multe lansatoare de rachete, tunuri și mortiere în cartierele rezidențiale, folosind civilii ca scuturi umane.

„Subliniez că loviturile sunt efectuate numai împotriva instalațiilor militare și exclusiv cu arme de înaltă precizie”, a adăugat Șoigu, în timp ce mai multe cartiere rezidențiale din Ucraina au fost atacate pe tot parcursul zilei de 1 martie.

Imaginile postate în timp real îl contrazic pe ministrul rus al Apărării.

Imaginile prezintă mașini distruse, blocuri incendiate, rachete lansate peste străzile din Ucraine, iar o maternitate din vestul Ucrainei a fost lovită în urmă cu puțin timp de rachetă. Peste 5800 de soldați ruși au fost uciși în ultimele zile în urma luptelor cu cetățenii ucraineni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *