Rusia a trimis o notă Ministerului de Externe al României în care cere explicații din cauza unor presupuse încălcării ale drepturilor cetăţenilor ruşi.

Informația a fost anunțată de ambasadorul Rusiei în România, Valeri Kuzmin, la postul de televiziune Rusia 24, potrivit agenției TASS.

Desigur, am protestat la autoritățile române, am trimis o notă corespunzătoare Ministerului de Externe al României, și ni s-a cerut să le punem la dispoziție cazuri concrete de încălcare a drepturilor cetățenilor ruși”, a spus el.

Kuzmin a subliniat că în România sunt „relativ puțini” cetățeni ruși.

Însă unele bănci din România refuză să ofere servicii cetățenilor ruși, respectiv celor cu pașaport rusesc, a spus Kuzmin.

Situația aici este destul de tensionată, ca de altfel în majoritatea țărilor UE și NATO. În acest sens, avem de-a face cu o țară care este membru NATO și UE. Au fost deja

cazuri repetate în care cetățenilor ruși care se află acolo în rezidență permanentă, de exemplu, li s-a refuzat serviciile bancare – bănci precum „Raiffeisen”, „Transilvania” sau BRD. Motivul invocat de bănci a fost adesea: „Pentru că aveți pașaport rusesc”, a spus diplomatul.

SCRIE STIRILE PROTV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *