Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Aleksey Danilov, a declarat că, potrivit serviciilor de informații ucrainene, Vladimir Putin ar urma să decreteze stare de urgență în Federația Rusă, începând din 4 martie.

Vladimir Putin ar urma să impună legea marțială în Federația Rusă, începând din 4 martie
După ce ordonat trupelor sale să atace Ucraina, Vladimir Putin ar urma să impună legea marțială în Rusia. De-a lungul istoriei, aceasta a fost impusă de state în timpul războaielor sau în teritoriile ocupate, pentru a permite guvernului să controleze mai ușor populația.

Informația a fost transmisă de Aleksey Danilov, Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei. Potrivit serviciilor de informare ucrainene, decizia se va lua pe 4, atunci când va avea loc o ședință secretă.

VEZI ȘI 👉  BANCUL ZILEI ! UN BĂIEȚEL DE LA O ȘCOALĂ DE CARTIER ESTE MUTAT LA O ȘCOALĂ CU PRETENȚII

Având în vedere că în aceste momente Rusia de confruntă cu un val de proteste, Danilov se așteaptă ca oamenii să nu aibă un răspuns pozitiv la această decizie.

„Aceasta sunt datele serviciilor noastre de informații ale noastre că, din 4 martie, Federația Rusă are dorința de a impune cu adevărat legea marțială în țara sa. Vreau să văd cum vor reacționa orașele Moscova, Sankt Petersburg și alte orașe la această măsură, unde sunt mult mai mulți intelectuali care înțeleg ce se întâmplă în Rusia”, a declarat Danilov.

Aceste informații au fost susținute și de Mihailo Podoliak, consilierul șefului Biroului Președintelui Ucrainei.

„Cele două camere ale Parlamentului rus se vor reuni pe 4 martie într-o şedinţă extraordinară de urgenţă. Pe ordinea de zi, după cum am aflat, se află introducerea legii marţiale ca măsură preventivă”, afirmă Mihailo Podoliak.

VEZI ȘI 👉  Mulți Au Cuplat-O Cu Victor Slav, Dar Azi S-A Aflat Adevărul.

Ce este legea marțială și când este impusă
Legea marțială este un sistem legal care este folosit atunci când o autoritate militară preia controlul în locul administrației civile obișnuite. De obicei legea marțială suprimă unele dintre drepturile individuale ale cetățenilor și prevede pedepse mai dure decât în mod obișnuit.

Pedepsele nu par însă să-i spere pe ruși, care în ultima săptămâna au ieșit în stradă să-și manifeste dezacordul față de război, chiar dacă asemenea manifestări spontane sunt interzise. În timp ce populația nu este informată corespunzător despre conflictul început de Putin în Ucraine, opoziția rusă susține oamenii să-și facă auzită vocea.

VEZI ȘI 👉  Cât au scăzut veniturile lui Dinu Maxer, după divorțul de Deea. Trupa AXXA nu îi aduce câștiguri prea mari

„Aleksei Navalnîi i-a chemat pe oameni să iasă şi să protesteze împotriva războiului în fiecare zi la ora 19:00 şi în weekenduri la 14:00. În principalele pieţe din oraşele unde locuiţi”, a scris pe Twitter Kira Iarmîş, purtătoarea de cuvânt a opozantului rus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *