Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, ar fi reușit să supraviețuiască la cel puțin trei tentative de asasinat în ultima săptămână.

Sursa citată notează că grupul de mercenari ruși Wagner, cunoscut drept și ca „armata privată a lui Putin”, și forțele speciale cecene sunt cele două unități diferite care au fost trimise pentru a-l ucide pe președintele ucrainean, relatează The Times.

Se spune că cei care încearcă să-l ucidă pe președinte au fost alarmați de modul în care ucrainenii au reușit să le prevadă mișcările.

O sursă, despre care se spune că ar fi în contact strâns cu grupul, ar fi spus că a fost “straniu” în ceea ce privește modul în care a fost informată echipa de securitate a lui Zelenski.

VEZI ȘI 👉  Mihai Voropchievici a prezentat horoscopul primăverii. Ce zodii au noroc

Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, a declarat pentru canalele de televiziune ucrainene că spionii ruși i-au

informat despre tentativa de asasinat din partea forțelor speciale cecene, cunoscute și sub numele de „Kadîrovite” (n.r. – Razman Kadîrov, liderul Republicii Cecene).

“Suntem deja la curent cu operațiunea specială care urma să fie desfășurată de unitatea de forțe a lui Kadîrov. Am primit informația de la reprezentanți ai

Serviciului Federal de Securitate al Rusiei, care nu doresc să ia parte la acest război sângeros. Unitatea forțelor Kadîrov, care a venit să îl ucidă pe

președintele nostru, a fost eliminată”, a declarat Danilov pentru canalul de televiziune Ukraine 24.

Danilov a adăugat: ”Și datorită acestui lucru, a fost distrus grupul de elită al lui Kadîrov, care a venit aici pentru a-l elimina pe președintele nostru”.

VEZI ȘI 👉  A fost deschis dosar penal în cazul morții lui Nosfe. Care este, de fapt, cauza decesului

Recompensă de 1 milion de dolari pe capul lui Putin

Se pare că președintele ucrainean nu este singurul care se află pe o listă de urmărire.

Un antreprenor rus a pus o recompensă de 1 milion de dolari pe capul președintelui rus Vladimir Putin.

Alex Konanykhin oferă incredibila sumă de bani celui care reușește să îl captureze pe liderul de la Kremlin “viu sau mort”.

Într-o postare pe LinkedIn, fostul bancher speră că stimulentul va face ca Putin să fie luat în custodie și să se pună capăt războiului cu Ucraina.

Acesta a scris: “Promit să plătesc 1.000.000 de dolari ofițerului (ofițerilor) care, respectându-și datoria constituțională, îl arestează pe Putin ca criminal de război în conformitate cu legile rusești și internaționale”.

VEZI ȘI 👉  Doliu la ISU Bucureşti-Ilfov. Comandantul de echipaj Emil Bunea a murit. Avea doar 50 de ani: „Lasă o urmă în sufletele noastre”

“Putin nu este președintele Rusiei, deoarece a ajuns la putere în urma unei operațiuni speciale de aruncare în aer clădiri de apartamente din Rusia, apoi a

încălcat Constituția prin eliminarea alegerilor libere și prin uciderea oponenților săi. În calitate de etnic rus și cetățean rus, consider că este datoria mea morală să facilitez denazificarea Rusiei”, a reacționat Konanykhin.

„Voi continua să ofer asistență Ucrainei în eforturile sale eroice de a rezista asaltului Ordei lui Putin”, a completat oligarhul rus.

Potrivit The Jerusalem Post, Orda înseamnă “hoardă” sau “o bandă de prădători și jefuitori”.

Navigare în articole

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *