Într-o lumea agitată în care fiecare face tot ce știe mai bine ca să țină piept tumultului cotidian, iar sănătatea a devenit mai prețioasă ca oricând, atenția

pentru alimentație a fost intens sporită. Încercăm să fim atenți la ce mâncăm, cât mâncăm, la nevoile organismului și la modul în care ne comportăm față de propriul corp.

Există, întotdeauna, riscul de a greși încercând să facem bine, iar răspunsul multor întrebări de-ale noastre se găsește la specialiștii în domeniu.

Medicul Mihaela Bilic demontează cele mai mari mituri alimentare

Iată 11 mituri alimentare de care toată lumea a auzit și pe care medicul nutriționist Mihaela Bilic le-a demontat rând pe rând. Primul spune că nu există superalimente, este doar o strategie de marketing ca să ne facă să le preferam pe unele în detrimentul altora. 

VEZI ȘI 👉  Când Vine Iarna În România. Meteorologii Au Anunțat Cum Va Fi Vremea De Crăciun

Potrivit specialistului, sănătatea vine din diversitate.

Caloriile negative nu sunt o legendă, spune Mihaela Bilic

Toate produsele proteice sunt greu de metabolizat și 30% din conținutul caloric e cheltuit doar pentru desfacerea lanțurilor de aminoacizi; este greu să ne îngrășăm din carne/pește.

Sucurile de fructe sunt cea mai proastă alegere într-un detox. Potrivit specialistului, detox face ficatul nostru, în fiecare zi, dar condiția este să-i dăm o pauză de la mâncare. Aflăm de la dr. Mihaela Bilic că fumatul chiar ajută la slăbit, el ține de foame și accelerează metabolismul.

De asemenea, nu contează dacă mâncăm seara sau dimineața, important este aportul caloric total dintr-o zi. Slăbitul apare după epuizarea rezervelor de glucoză din ficat, deci abia în a 3-a zi de cură de slăbire.

VEZI ȘI 👉  Vești bune pentru români! Se majorează salariile de la 1 iulie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *