Ministerul rus de Externe a avertizat toate țările care ajută la livrarea de armament Ucrainei, printre care și România, cu “consecințe”.

“Structurile Uniunii Europene și persoanele implicate în aprovizionarea armatei ucrainene cu arme letale și combustibil

vor purta responsabilitatea pentru orice consecințe ale unor astfel de acțiuni, în contextul operațiunii militare speciale în curs de desfășurare. Trebuie să înțeleagă gravitatea consecințelor”, a transmis Ministerul rus de Externe, potrivit biziday.ro

Într-un comunicat transmis publicului de Ministerul rus de Externe, Rusia avertizează toate țările din UE legate de acțiunile de ajutorare a Ucrainei, care este invadată.

“Acțiunile Uniunii Europene nu vor rămâne fără răspuns. Rusia va continua să asigure realizarea intereselor sale naționale vitale fără a ține cont de sancțiunile și amenințările acestora.

VEZI ȘI 👉  Trei Nebuni Făceau Gălăgie Într-Un Avion

Este timpul ca țările occidentale să înțeleagă că dominația lor nedivizată în economia globală este de multă vreme o caracteristică a trecutului”, a mai transmis Ministerul rus de Externe, într-un comunicat.

După ce Putin a decis invazia rusă în Ucraina, țările din UE (cu excepția Ungariei), Statele Unite și numeroase alte țări, printre care și Turcia și Finlanda, au hotărât să ajute Ucraina.

Președintele României, Klaus Iohannis, s-a oferit chiar ca țara noastră să fie transformată într-un hub de ajutorare a Ucrainei.

“Este crucială menținerea coordonării strânse și a unității aliate și transatlantice în contextul agresiunii militare nejustificate și ilegale a Rusiei împotriva Ucrainei! La invitația Președintelui SUA, Joe Biden, am avut astăzi o nouă

VEZI ȘI 👉  „Ion, De La Paris, Îl Sună Pe Tat-Su`De La Corbasca: -Tată, Îți Dau O Veste Bună. Mă Însor!

rundă de consultări cu liderii globali aliați, în cadrul căreia am arătat disponibilitatea ca România să devină hub de distribuție a asistenței umanitare pentru Ucraina, valorificând poziția noastră de stat vecin, cu cea mai lungă frontieră cu această țară.

Am subliniat, totodată, importanța accelerării procesului de creare a Grupului de Luptă al NATO în România, ca măsură de a consolida suplimentar postura de descurajare și apărare a Alianței pe Flancul Estic, în mod special la Marea Neagră, și am reluat apelul la trimiterea în țara noastră, de către aliați, a unui număr suplimentar de trupe și de capabilități”, a transmis Klaus Iohannis, pe Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *