Premierul Nicolae Ciucă spune că ameninţările Rusiei privind posibilitatea ca aeronave ucrainene să plece de pe

aeroporturi din ţări vecine Ucrainei, inclusiv României, reprezintă o „retorică” prin care se caută să se abată atenţia de la civilii uciși.

Premierul a explicat că un singur avion ucrainean a intrat în spaţiul aerian al României, în prima zi a războiului, iar acesta a plecat din România neînarmat.

”Este o retorică folosită în ultima perioadă, prin care se caută să se abată atenţia de la ceea ce se întâmplă real, în

teren în Ucraina, unde vedem că sunt ucişi civili, unde vedem că nu se respectă absolut deloc legile conflictului armat, şi în felul acesta este mai uşor să spui atenţie la ceilalţi, pentru că vă puteţi transforma şi voi în parte a acţiunii

VEZI ȘI 👉  Mirii se retrag in dormitor in noaptea nuntii.Tanara nesatula: o data, de doua ori, de trei, de patru…Spre dimineata, mireasa a adormit. Sotul merge la toaleta. Lipseste 5, 10 minute… Sotia se trezeste

beligerante pe care ei o desfăşoară”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă duminică seară, la Digi 24, potrivit News.ro.

Întrebat dacă retorica folosită de Rusia are rolul de a crea temere României, Ciucă a răspuns că de regulă în conflictele armate de folosesc metode precum dezinformarea, inducerea în eroare, propaganda şi operaţiile informaţionale.

”Eu cred că degeaba încearcă să ne facă să ne fie frică, pentru că nu avem de ce să ne fie frică. Existăm măsuri concrete

care s-au luat în interiorul Alianţei Nord-Atlantice astfel încât statele de pe frontiera estică a alianţei să beneficieze de măsuri întărite şi consolidate de descurajare şi apărare”, a adăugat Ciucă.

VEZI ȘI 👉  Andreea Marin Spune ADEVĂRUL Despre Relația Cu Ion Țiriac: „Nu Văd De Ce Aș Nega Că Am Avut O… „

Acesta a explicat că, de la debutul războiului din Ucraina, un avion ucrainean a intrat în spaţiul aerian al României, în prima zi a conflictului militar din ţara vecină, solicitând aterizare de urgenţă pe un aeroport românesc.

”Avionul a plecat din România neînarmat tocmai pentru a evita orice situaţie în care să putem fi acuzaţi că a zburat o

aeronavă de luptă să poată să intre direct în acţiune de pe teritoriul ţării noastre. Ca atare nu văd de ce am fi acuzaţi că am desfăşurat astfel de activităţi. A fost absolut public, transparent, fără niciun fel de intenţie de a ascunde ceva”, a mai afirmat premierul.

Orice ţară care îşi pune la dispoziţia Ucrainei aerodromurile pentru atacuri asupra Rusiei poate fi considerată că a

VEZI ȘI 👉  Cea mai PUTERNICĂ CLARVĂZĂTOARE Maria Ghiorghiu profeţie cutremurătoare!

intrat în conflict, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, Igor Konaşenkov, relatează Reuters.

“Folosirea reţelelor de aerodromuri ale acestor ţări pentru a primi avioane militare ucrainene şi utilizarea lor ulterioară împotriva forţelor armate ruse pot fi considerate o implicare a acestor stare în conflictul armat”, a subliniat Konaşenkov, citat de agenţia de presă Interfax.

”Practic, toate avioanele cu capacitate de luptă ale regimului de la Kiev au fost distruse. Dar ştim cu siguranţă că avioane ucrainene au zburat spre România şi alte ţări vecine″, a declarat Igor Konaşenkov, citat de AFP şi EFE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *