Perspectiva atacării uneia dintre țările NATO nu mai pare atât de departe, având în vedere contextual actual. Americanii vor să întărească flancul estic al Alianței Nord Atlantice.

Statele Unite examinează o posibilă furnizare de sisteme antiaeriene aliaților NATO din estul Europei. Această discuție vine în contextul temerilor create de Rusia și faptul că aceasta ar putea ataca cu raiduri sau rachete flancul estic al NATO.

„SUA iau în considerare o serie de capabilităţi”, afirmă oficialul.

SUA are în vedere consolidarea flancului estic al NATO

Încă nu există un plan precis, dar acesta are la bază temerea că rachetele sau avioanele ruse ar putea ataca deliberat ținte din interiorul NATO. Totodată, Vladimir Putin decide că anumite țări reprezintă un risc pentru invazia trupelor sale în Ucraina și sprijinul pe care acestea l-au acordat.

VEZI ȘI 👉  Ileana Stana-Ionescu, greu încercată de probleme de sănătate și de bătrânețe. Prin ce trece marea actriță

Pe de altă parte, dată fiind proximititatea spațiului aerian, există riscul unor loviri neintenționate ale Rusiei în spațiul aerian al Alianței.

Avertisment pentru România din partea Rusiei

Rusia a avut un nou avertisment pentru România, în plin război. Ministerul rus al Apărării a confirmat afirmația potrivit căreia întreaga aviație de la Kiev a fost distrusă.

„Aproape toată aviația regimului de la Kiev a fost distrusă. În același timp, știm sigur că avioane ucrainene de luptă au zburat către România şi în alte ţări învecinate. Folosirea reţelei de aerodromuri din aceste ţări ca bază pentru avioanele militare ucrainene şi folosirea ulterioară a acestora împotriva forţelor armate ale Rusiei poate fi considerată o implicare a acestor ţări într-un conflict armat”, a susținut purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

VEZI ȘI 👉  O tipă îşi sună prietena cea mai bună..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *