Propaganda rusească lansează zvonuri și susține că președintele Volodimir Zelenski este în Brașov, în plin război cu Ucraina.

Potrivit primelor informații, știrea a fost transmisă de o agenție controlată de Kremlin.

Agenția a anunțat că președintele Volodimir Zelenski ar fi fugit in Ucraina, iar acum s-ar afla pe teritoriul României, mai exact în Brașov.

Acest organ de dezinformare susține că liderul ar fi fost transportat prin intermediul unui avion, potrivit agentiei ruse de presa RIA Novosti.

„Este posibil ca avioanele să-l transporte pe Zelenski și echipa sa”, a anunțat propaganda rusească.

Zvonul ar fi pornit după ce agenția de la Kremlin ar fi anunțat că trei avioane au aterizat pe aeroportul din Brașov, la ora 16:30. De asemenea, nu ar fi fost transmise informații despre ele.

Cu atât mai mult, acestea ar fi fost însoțite de un elicopter al trupelor din Ucraina.

Momentan, toate aceste știri transmise de agenția controlată de Kremlin ar rămâne doar zvonuri, iar președintele Volodimi Zelenski se luptă eroic pentru țară în fața forțelor lui Vladimir Putin.

De asemenea, liderul din Ucraina a arătat că luptă pentru țară, după ce a refuzat oferta SUA de a fugi de acest război sângeros.

După ce patru elicoptere din Ucraina au aterizat marți la Iaşi și au ajuns apoi la Brașov, alte cinci elicoptere ucrainene au ajuns în România pentru reparații.

Ministerul Apărării Naționale anunță că, în total, 14 elicoptere ajung în țară.

„Ca urmare a primirii aprobărilor diplomatice de survol din partea autorităților române, încă cinci elicoptere ucrainene

configurate pentru executarea misiunilor civile și fără armament la bord se află, la acest moment, în deplasare către

județul Brașov, pentru operațiuni de mentenanță planificate la Airbus Helicopters România”, transmite Ministerul Apărării Naționale.

Și pentru aceste aeronave au fost depuse, conform reglementărilor aeriene naționale, planuri de zbor în sistemul de trafic aerian civil.

Conform sursei citate, în total, au fost acordate aprobări diplomatice de survol, pentru deplasarea către Airbus

Helicopters România, pentru 14 elicoptere, restul aparatelor de zbor urmând a sosi în perioada imediat următoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *