Negocierile de azi dintre ministrul rus de Externe Serghei Lavrov şi omologul său ucrainean Dmitro Kuleba s-au încheiat. Cei doi oficiali au discutat, joi, în Turcia.

A fost prima întâlnire pentru discuții la nivel înalt, de la începutul războiului.

Întâlnirea dintre ministrul de externe rus Serghei Lavrov și omologul său ucrainean Dmitro Kuelba s-a încheiat.

În urma negocierilor din Turcia, în cadrul cărora s-au discutat și chestiuni umanitare, oficialul Rusiei declarat că Kremlinul nu plănuiește să atace alte țări.

În ceea ce privește încetarea focului în Ucraina, ministrul de externe rus a spus că „operațiunea militară specială” va continua.

De asemenea, Lavrov a făcut mai multe declarații, printre care și mai multe acuzații.

VEZI ȘI 👉  Vii La Mine La Nuntă?

Acesta susține că „naționaliștii” ucraineni că folosesc civili ca scuturi umane.

Ministrul de Externe rus declară că Occidentul se comportă periculos

Nu în cele din urmă, oficialul rus a ținut să menționeze că Rusia nu ar avea în plan să atace alte state, dar a precizat că Occidentul „se comportă periculos” furnizând ajutor militar Ucrainei.

“Cei care furnizează arme Ucrainei trebuie să realizeze că vor fi trași la răspundere pentru faptele lor. Nu plănuim să atacăm alte ţări. Noi nu am atacat nici Ucraina”, a declarat Serghei Lavrov.

Printre subiectele dezbătute la negocieri au mai fost: realizarea de coridoare umanitare din Ucraina, aprovizionarea cu alimente și stabilitatea prețurilor în Europa.

VEZI ȘI 👉  Smiley și Gina, final de drum. Câți bani ar trebui să plătească artistul pensie alimentară pentru fiica sa

Ce spune minstrul de Externe Ucrainean
Ministrul de Externe ucrainean, Dymtro Kuleba, a precizat că nu există progrese în privința încetării focului, iar principalele țeluri ale Ucrainei, în prezent, sunt: organizarea unui coridor umanitar de la Mariupol și atingerea unui armistițiu de 24 de ore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *