Decizia momentului luată în Parlamentul României. Totul vine în sprijinul acestui personal angajat pe perioada stării de alertă. De ce oportunitate vor putea beneficia aceştia în perioada următoare?

Un proiect important de lege pentru angajaţii din România a trecut de Parlament!

Lege pentru personalul angajat pe perioadă determinată în timpul stării de alertă

Mai exact, marţi, 8 martie, Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege care stabileşte faptul că personalul angajat

în România pe perioada stării de alertă, pentru o perioadă determinată, poate rămâne să muncească în continuare pe domeniul în care a activat, pe o perioadă nedeterminată.

Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

VEZI ȘI 👉  Dorian Popa a recunoscut că s-a drogat. Cât de mult l-a afectat despărţirea de Babs: “Nu vreau să mă scuz, nu mă ascund”

Angajaţii vizaţi de această lege sunt cei din sistemul sanitar, structurile MAI şi sistemul de asistenţă socială, a

explicat deputatul PSD Dan Constantin Șlincu. Propunerea legislativă iniţială a fost completată pentru a include şi personalul din asistenţa socială, a spus acesta.

“Alături de colegii mei din Comisia pentru muncă şi protecţie socială am completat propunerea legislativă privind reglementarea statutului personalului care, în perioada stării de alertă, a fost încadrat pe perioadă determinată.

Astfel, pe lângă angajaţii din sistemul sanitar şi angajaţii din structurile Ministerului Afacerilor Interne, şi cei care

lucrează în domeniul asistenţei sociale şi care au fost angajaţi suplimentar în perioada pandemiei, pe o perioadă determinată, au posibilitatea de a rămâne pe posturile pe care le ocupă”, a transmis deputatul social-democrat.

VEZI ȘI 👉  Șapte zodii cu stea în frunte în anul 2023. Acestea vor avea noroc pe toate planurile

O serie întreagă de beneficii ale acestei măsuri legislative

Dan Constantin Șlincu a explicat şi care sunt avantajele pe care le aduce păstrarea acestor angajaţi pe funcţii pe perioadă nedeterminată.

“Se elimină intervalul de timp între vacantarea postului ocupat pe perioadă determinată şi ocuparea postului prin concurs,

deoarece procedura de organizare a concursului durează cel puţin 45 de zile, timp în care unităţile vor trebui să acorde aceleaşi servicii cu un număr de personal redus în mod semnificativ.

De asemenea, experienţa profesională dobândită în perioada stării de alertă de către personalul încadrat pe perioadă determinată are efecte pozitive atât asupra locului de muncă unde acest personal îşi desfăşoară activitatea, cât şi asupra comunităţilor locale unde au activat”, se arată în comunicatul de presă referitor la adoptarea respectivei legi.

VEZI ȘI 👉  Sotul se baga in pat entuziasmat si-i sopteste sotiei la ureche:

Cum se vor organiza examenele?

“Instituţiile care au salariaţi angajaţi fără concurs în perioada stării de alertă pot organiza examen pe post, în vederea ocupării posturilor de către respectivii salariaţi pe o perioadă nedeterminată.

Examenul se organizează anterior încetării contractului de muncă pe perioadă determinată”, se mai arată în mesajul deputatului Dan Constantin Șlincu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *