Serviciul ucrainean de Informații a anunțat în această seară că două avioane rusești au tras din spațiul aerian ucrainean asupra unei localitati din Belarus.

De mai bine de două săptămâni Rusia a declanșat războiul în Ucraina, iar situaţia continuă să fie la fel tensionată.

Nici negocierile purtate de curând în Antalya de către cele două părți aflate în conflict nu s-au soldat cu o posibilă soluție în ceea ce privește încetarea focului pe teritoriul ucrainean.

În această seară, Serviciul de Securitate din Ucraina a transmis că două avioane rusești au atacat din spațiul aerian ucrainean o localitate din Belarus, cu scopul de a atrage țară în război împotriva Ucrainei.

VEZI ȘI 👉  Daniela Gyorfi rupe tăcerea! Artista a recunoscut totul despre George Tal: “Dacă mă bătea George…”

Astfel, Rusia ar fi întreprins această acțiune sub ”steag fals”, pentru a atrage Belarus în război împotriva Ucrainei.

Serviciul de Informaţii din Ucraina susţine că două avioane ruseşti au atacat din spaţiul aerian ucrainean un sat din Belarus, pentru a atrage țara în război

De asemenea, Serviciul ucrainean de Informații susține faptul că Vladimir Putin și Alexandr Lukașenko ar fi pus la cale o acțiune sub ”steag fals” pentru a provoca armata din Belarus și de a o atrage în lupta împotriva armatei ucrainene.

Conform Serviciului ucrainean de Informații, două avioane de luptă rusești ar fi decolat din aeroportul Dubrovîția din

Belarus apoi au ajuns în spațiul aerian al Ucrainei și ulterior au revenit în Belarus și au tras asupra localității Kopani, cu scopul de a atrage armata din Belarus în război contra Ucrainei.

VEZI ȘI 👉  Aceasta Batranica Plangea Intr-O Benzinarie Din Cluj! Era Moarta De Foame! Gestul Facut De Politistul Din Imagine A Lasat Pe Toata Lumea Fara Cuvinte

Potrivit Reuters, Parlamentul din Ucraina a transmis pe pagină oficială de Twitter că a existat o ”posibilă acțiune sub

steag fals” a armatei rusești, menționând faptul că două avioane Suhoi Su-25 au pătruns din Belarus în spațiul aerian ucrainean și apoi s-au întors spre Belarus, unde au deschis focul spre mai multe localități.

“Declarăm în mod oficial că armata Ucrainei nu intenţionează şi nu va interveni violent împotriva Republicii Belarus”, au transmis autoritatile ucrainene, potrivit observatornews.ro

Până în prezent Președintele Alexandr Lukașenko nu a trimis trupe în Ucraina, astfel că autoritățile de la Kiev cred că toată operațiunea este o înscenare pentru a atrage armata din Belarus că aliat al Rusiei împotriva Ucrainei.

VEZI ȘI 👉  Când se va termina războiul. Doar așa poate fi oprit Putin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *