Zelenski propune să se întâlnescă cu Putin la Ierusalim. Războiul dintre Rusia și Ucraina continuă.

Vladimir Putin nu vrea să oprească atacurile sângeroase, deși civili și copii și-au pierdut viața în bombardamentele inițiate de armata rusă. Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, propune o întâlnire cu liderul de la Kremlin la Ierusalim.

Zelenski propune să se întâlnescă cu Putin la Ierusalim. Care este răspunsul liderului de la Kremlin

Volodimir Zelenski vrea să oprească ucidea civililor săi și îi cere lui Vladimir Putin să se întâlnească la Ierusalim. Liderul de la Kremlin continuă să atace orașele din Ucraina, luându-le viețile civililor.

Zelenski solicită discuții directe cu Putin la Ierusalim prin intermediul premierului israelian Naftali Bennett. „În ceea ce privește Israelul și medierea domnului Bennett, suntem în favoarea ei. Cred că domnul Bennett poate juca un rol important (…)

VEZI ȘI 👉 

Am vorbit cu domnul Bennett și i-am spus că este greșit și neconstructiv să ne întâlnim astăzi în Rusia, Ucraina și Belarus. Acestea nu sunt locurile în care putem găsi un punct comun și să oprim războiul.

Nu vorbesc de întâlniri tehnice, ci de întâlniri ale liderilorCred că Israelul poate fi o astfel de țară – și mai ales Ierusalimul? Așa cred. Și i-am spus asta. Nu pot să vorbesc despre detaliile discuțiilor sale cu președintele rus.”, a transmis Zelenski.

Președintele Ucrainei crede că Israelul ar putea fi de acord privind garanțiile de securitate pentru Ucraina, care este în prezent în război cu Federația Rusă.

„Când vorbim despre garanții de securitate și care țări ar trebui să fie în acordul de garantare a securității pentru Ucraina – cred că Israelul ar trebui să fie printre aceste țări, este clar”, a spus el. Liderul ucrainean este de părere că Israelul are o istorie bogată și multe asemănări cu cea a Ucrainei.

VEZI ȘI 👉  Ce i-a cerut Andra lui Cătălin Măruţă, după ce artista a pierdut inelul de logodnă: „De asta trebuie să avem grijă”

Rusia ar fi oferit Ucrainei în negocieri de a pune capăt războiului, iar președintele ucrainean trebuie să accepte sau să o refuze. Propunerea a fost considerată dificilă, dar nu imposibilă de acceptat.

Dacă Zelenski refuză propuneea Rusiei, ar putea să se întâmple ce a avertizat președintele Franței și anume că „răul abia de acum urmează”. Volodimir Zelenski poate întări independența Ucrainei, dar va trebui să plătească un preț ridicat. Se presupune că el va fi forțat să renunțe la contestata regiune Donbas, să îi recunoască oficial pe separatiștii pro-ruși din Ucraina.

Zelenski, pregătit să vorbească direct cu Vladimir Putin

Președintele Ucrainei și-a exprimat disponibilitatea de a discuta cu Putin despre statutul regiunilor separatiste din estul țării sale si despre peninsula Crimeea anexată de Rusia.

VEZI ȘI 👉  LIDL A Facut Anuntul. Toti Clientii Trebuie Sa Stie. Se Aplica In Toate Orasele

Într-un interviu transmis luni seara, Zelenski a spus că nu va ceda solicitărilor Moscovei de a recunoaște independența autoproclamatelor republici populare sau controlul Rusiei asupra peninsulei Crimeeea.

„Sunt pregătit de dialog, dar nu suntem pregătiţi de capitulare”, a declarat el. „Putem discuta şi găsi un compromis despre cum ar putea merge mai departe aceste teritorii.

Este nevoie ca preşedintele Putin să înceapă să discute, să înceapă dialogul, în loc să trăiască într-o bulă de informaţii fără oxigen”, a adăugat Zelenski.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *