Odată cu începerea războiului Ucraina- Rusia, experții în sănătate avertizează că este psobiil să apară o creștere masivă a numărului cazurilor de covid în Europa. Pe fondul crizei din Ucraina, răspândirea virusului care a îngrozit întreaga lume în ultimii doi ani poate fi mult mai mare și specialiștii trag un semnal de alarmă.

OMS avertizează

Deși majoritatea țărilor din Europa au renunțat la restricții și oamenii au început să ducă din nou o viață normală, se pare că pandemia de Covid ar putea reveni într-o oarecare măsură în perioada care urmează.

Oficialii Organizației Mondiale a Sănătății au spus, într-un briefing de presă, că în condițiile în care pandemia nu s-a încheiat, invazia Rusiei în Ucraina va avea un impact asupra răspândirii coronavirusului care provoacă Covid-19.

VEZI ȘI 👉  Reghecampf vrea să se întoarcă la Anamaria Prodan! Singurul lucru care împiedică marea împăcare: „A aflat prea târziu!”

„Cu siguranță va exista o creștere a cazurilor de Covid-19 în cadrul populației din Ucraina. Nu mă îndoiesc că fără testare, fără acces la tratament, cu vaccinarea oprită, în condițiile în care rata de vaccinare era oricum scăzută și înainte de conflict, se va întâmpla aceasta” a declarat Mike Ryan, director executiv al programului pentru urgențe sanitare al OMS.

„Există multe persoane care rămân în continuare vulnerabile la infecție”, a spus Ryan, avertizând în același timp că lumea ar trebui să fie atentă și să nu perpetueze prejudecățile și stereotipurile care se creează în jurul refugiaților și Covid-19.

„Să fim foarte atenți cu retorica noastră, pentru că întotdeauna apare această idee: că, într-un fel, oamenii care fug de ororile războiului vor aduce cu ei anumite lucruri”, a spus Ryan. „Europa are destul Covid, așa cum este ea, și trebuie să se ocupe de asta, iar refugiații ucraineni nu vor schimba în niciun caz această stare de fapt”, a punctat oficialul OMS.

VEZI ȘI 👉  Alimentul pe care chef Cătălin Scărlătescu nu-l mai pune pe masă. Așa a dat jos 30 de kilograme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *