Anunț important pentru toții românii. De luni, 14 martie 2022, începe etapa de colectare a datelor de la populație pentru

Recensământul Populației și Locuințelor, mai exact autorecenzarea online.

Fiecare persoană, indiferent de cetățenie, cu reședința obișnuită în România (care trăiește pe teritoriul României pentru

o perioadă de cel puțin 12 luni) se poate autorecenza online. Pentru cei cu abilități digitale reduse, se face autorecenzarea asistată.

Începe recensământul populației
Autorecenzarea online se face în premieră în țara noastră și începe oficial de luni, 14 martie 2022. Primul pas este accesarea Platformei de autorecenzare și completarea formularului de pre-înregistrare pentru persoana în cauză și pentru membrii gospodăriei din care face parte.

VEZI ȘI 👉  Klaus Iohannis, decizie crucială în România: “Intensificăm sprijinul către Ucraina”

Pasul numărul doi: persoana care a făcut pre-înregistrarea și membrii gospodăriei sale (pe care i-a trecut în formularul de pre-înregistrare) vor primi un link la adresa/adresele de email indicate, fiecare link conducând la chestionarul individual de recensământ.

Pasul numărul trei: la finalul chestionarului, după completare, se apasă butonul Finalizare și chestionarul completat este transmis în baza de date a recensământului.

Autorecenzarea este disponibilă populației, în perioada 14 martie – 15 mai 2022
Autorecenzarea online poate fi realizată de pe orice dispozitiv electronic (telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri etc.) Potrivit Institutului Național de Statistică, platforma de autorecenzare de pe site-ul www.recensamantromania.ro va deveni activă luni, la ora 00:00.

VEZI ȘI 👉  Semnificația orelor – Ce înseamnă când te uiți la ceas la oră fixă

De asemenea, acest link va fi activ din 14 martie. Iar în partea de sus a paginii vor exista două tutoriale, unul video şi unul text, care vă vor ghida în procesul de auto-recenzare. Pe site veţi găsi, de asemenea, toate materialele referitoare la recensământ din punct de vedere legislativ, hotărârile Comisiei Centrale a Recensământului, a declarat purtătorul de cuvânt al Institutului Naţional de Statistică pentru activitatea Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor, Bogdan Drăghia.

Președintele Institutului Național de Statistică a declarat că persoanele care se vor autorecenza vor primi o zi liberă de la locul de muncă. Acesta a declarat că întreg procesul este foarte simplu și durează foarte puțin și a dat asigurări că protecția datelor este garantată 100%.

VEZI ȘI 👉  Dragă Soţule, Îţi Scriu Aceasta Scrisoare Ca Sa Îţi Zic Că Te Las Pentru Ceva Mai Bun.

În chestionar sunt informații referitoare la gospodărie, la locuință, la dotarea locuinței, la caracteristici ale persoanei, informații demografice, informații legate limba maternă, religie și etnie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *